Erdoğan çok kızmıştı: Okulunu yapıp gönlünü alacak

Erdoğan çok kızmıştı: Okulunu yapıp gönlünü alacak

Hakkında verilen tıraşlama kararı uygulanmayan 16:9 gökdelenlerinin müteahhidi Mesut Toprak, kendisine ‘küsen’ Erdoğan’ın mezun olduğu imam hatip lisesini yeniden yapacak.

Erdoğan çok kızmıştı: Okulunu yapıp gönlünü alacak
16px
24px
16.07.2015 04:44
ABONE OLgoogle
Tarihi yarımadanın siluetine hançer gibi saplanan ve hakkında tıraşlama kararı verilen ama uygulanmayan 16:9 gökdelenlerinin müteahhit Mesut Toprak’la, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi binasının yıkılıp yeniden yapılması için protokol imzalayacak.

Öte yandan Bölge İdare Mahkemesi 16:9 kulelerinin tıraşlanmasıyla ilgili Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açılmaması yönündeki kaymakamlık kararını kaldırarak soruşturma izni verdi.

İBB Meclisi’nin yılın son oturum gündemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Kadir Topbaş’ın mezun olduğu Fatih’teki İmam Hatip Lisesi binasının yıkılıp tekrar yapılması için yetki talebi geldi. Protokol İBB Başkanı Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ile Erdoğan’ın 16:9’u tıraşlamadığı için küstüğü Mesut Toprak arasında yapılacak.

Bağışçı Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm sahibi Mesut Toprak okulu binasını yıkarak yerine yapacağı 24 derslikli İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi binası Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edecek. Karara tepki gösteren CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ “16:9’un müteahhidiyle protokol imzalanması kabul edilebilir değil. Halk imam hatibin yapılacağını yıkım karanının uygulanmayacağını düşünecek” dedi. Protokol yetki talebi CHP’lilerin ret oyuna karşın kabul edildi. 

Erdoğan: Konuşmuyorum

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 16/9 proje sahibi Mesut Toprak’tan “Binaları tıraşlayın” ricasında bulunduğunu belirterek “Yapacaklarını bekliyordum ama baktım ki hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım. Şimdi o insanla konuşmuyorum” demişti. 

Soruşturma izni çıktı

Öte yandan C.B. isimli yurttaş 16:9’un tıraşlanmamasıyla ilgili Zeytinburnu Kaymakamlığı’nın Zeytinburnu Belediye yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itiraz etmişti. B.’nin itirazını kabul eden İstanbul Bölge İdare Mahkemesi alınan yıkım kararının “İBB’den yardım alınarak yapılabileceğine” vurgu yaparak soruşturma izni verilmeme kararının yöntem ve yasaya aykırı buldu ve soruşturma izni verdi. Kararın Bakırköy Adliyesi’ne ulaştığı, Cumhuriyet Savcısı’nın da iddianameyi hazırlayarak mahkemeye sunduğu öğrenildi. 

Okulun ünlü mezunları

İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin tanınmış mezunları: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilahiyatçı yazarlar Prof. Dr. Emin Işık ve Prof. Dr. H. Mahmut Çamdibi.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde