Erdoğan, bürokratlarını Danıştay'a atadı

Erdoğan, bürokratlarını Danıştay'a atadı

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bürokratlarının çoğu artık yüksek yargı üyesi.

Erdoğan, bürokratlarını Danıştay'a atadı
16px
24px
17.12.2014 05:41
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yargı paketi uyarınca Danıştay üyeliğine 9 atama gerçekleştirdi. Ancak Erdoğan’ın, idarenin hukuksuz işlemlerine karşı açılan davaları karara bağlayan Danıştay’a atadığı isimlerin tümünü “idare”den seçmesi dikkat çekti.

Bu kapsamda PTT Genel Müdürü Osman Tural, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ürker gibi 9 bürokrat Danıştay’ın yeni üyesi oldu. HSYK ve Cumhurbaşkanı’nın yüksek yargıya yönelik toplamda yaptığı 186 atama ile Yargıtay ve Danıştay güç dengesi iktidar lehine değişti.

HSYK’nin önceki gün Yargıtay’a 144, Danıştay’a ise 33 yeni üye atamasının ardından bir kararname de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı paketi uyarınca Danıştay’a bürokrasiden 9 kişiyi Danıştay üyeliğine taşıdı. Bu isimler şöyle:

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ürker, eski Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hukuk Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Alkış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Ballı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ Genel Müdürü Osman Tural, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Taha Erdinç Bülbül ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Zeynep Kenan.

2005 yılından bu yana PTT Genel Müdürü olan Tural, AKP’nin en güvendiği bürokratlar arasında yer alıyor. Tural döneminde PTT, MİT ile bilgi paylaşımı konusunda protokol imzalamıştı.

Sendika tepki gösterdi

Yargıçlar Sendikası, dün yazılı açıklama yaparak HSYK’nin yüksek yargı atamalarına tepki gösterdi.

Toplantının 8 saat sürdüğünün kabul edilmesi halinde, bir kişinin dosyasının incelenmesi için bir HSYK üyesine 8 saniye zaman kaldığı anlatılan açıklamada, “Bu bir seçim değil, dayatmadır” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, yargı bağımsızlığı için var olan HSYK’nin, yargıya darbe yapan, yargıda ayrımcılık yaratan bir kurum haline dönüştürülmemesi gerektiği belirtildi. Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde