Erdoğan'a Brüksel'de soğuk duş... Salon bile vermediler

Erdoğan'a Brüksel'de soğuk duş... Salon bile vermediler

Belçika basını: Brüksel Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salon talebini geri çevirdi.

Erdoğan'a Brüksel'de soğuk duş... Salon bile vermediler
16px
24px
05.10.2015 05:10
ABONE OLgoogle
Hollanda basını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyaretine Belçika hükümetinin olumlu bakmadığını öne sürdü.

Belçika basını ise, Brüksel Belediyesi’nin Erdoğan’a Türk seçmenlerle buluşması için salon vermediği iddiasını gündeme getirdi.

BBC Türkçe’nin L’Echo’dan aktardığına göre Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, salon taleplerini, ‘Siyasi toplantılar için tasarlanmadı’ diyerek reddetti.

Mayeur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vermesi istenen kültür festivali açılışına da, Tunus’la ilgili bir program nedeniyle katılmayacağını bildirdi.

BRÜKSEL YERİNE STRASBOURG

L’Echo, Brüksel Belediyesi’nin kararı nedeniyle Erdoğan’ın Türk seçmenlerle Brüksel yerine Strasbourg’da buluşacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Strasbourg’da başlayacak Avrupa programı kapsamında, pazartesi ve salı günleri ise Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Erdoğan, Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüşecek. Europolia Kültür Festivali’nin açılışına katılacak olan Erdoğan’a, Belçika Kralı Philip tarafından Leopold Nişanı verilecek.

BELÇİKA HÜKÜMETİ ERDOĞAN’A SICAK BAKMIYOR

Ancak Hollanda’nın etkin gazetelerinden Volkskrant’a göre, bütün bu görüşmeler ‘strateji gereği’ yapılacak. Çünkü, Charles Michel başkanlığındaki Belçika hükümeti, Erdoğan’ın ziyaretine sıcak bakmıyor.

Gazete, Belçika’nın iki yıldan bu yana Türkiye’nin cumhurbaşkanı düzeyinde resmi ziyaret talebine yanıt vermediğini yazdı. Gazeteye göre karara gerekçe olarak da Erdoğan ve AKP hükümetinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde rahatsızlık yaratan uygulamaları gösteriliyor.

Volkskrant’taki haberde, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt gruplara yönelik tavrı ve Erdoğan’ın 7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin olumsuz tutumunun Brüksel’de rahatsızlık yarattığı vurgulanıyor.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde