Erdoğan: Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim

Erdoğan: Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim

Türkiye'nin ekonomisinin yerel başkanlar tarafından düzeltilemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyelerin çoğu şu anda batık. Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim. Yerel yöneticilerin yapacağı hiçbir şey yok" dedi.

Erdoğan: Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim
16px
24px
28.03.2019 17:40
ABONE OLgoogle

Ankara'nın Haymana ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sordum, 'buraya bugüne kadar hiç Cumhurbaşkanı geldi mi?' dedim. Dediler ki yok. Haymana'ya içinde konferans ve spor salonu, kütüphane, engelliler, yaşlılar, hanımlar lokali gibi hizmet birimlerinin olacağı Aile Yaşam Merkezi yapacağız" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "İlçemizi bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Haymana'ya bir bioenerji tesisi kuracağız. Halen küçükbaş damızlıklar için hayvan başına yapılan 25 lira destek ödemesine ilave önümüzdeki yıldan itibaren damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destek vereceğiz. Hedefimiz küçükbaş hayvan varlığımızı 84 milyona yükseltmektir" diye konuştu.

'YEREL YÖNETİCİLERİN YAPACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK'

 

Ekonomi üzerinden mesajlar veren Erdoğan, "Doların 7 lirayı aştığı, faizlerin yüzde 40'ları geçtiği bir dönem yaşadık. Hemen tedbirimizi aldık, kontrolü sağladık. Ekonomimizi yeniden rayına sokacak adımları attık. Geçtiğimiz hafta sonu yine benzer bir girişimde bulundular. 2 gün içinde bu saldırıyı boşa çıkardık. Seçimden sonra ekonomimizi bu tür saldırılara karşı daha güçlü hale getirecek yapısal reformları süratle gerçekleştireceğiz" dedi.

Pazar günü seçim olacağını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin ekonomisini belediye başkanlarının düzeltme şansı var mı? Belediye başkanlarının Türkiye'nin ekonomisine yön verme imkanı var mı? Şu anda belediyelerinin çoğu batık, bitik. Personelinin maaşını ödeyemiyor. Sanki yerel seçimler bitecek, bunlar sanki Türkiye'nin ekonomisini düzeltecek. Yalan söylemeyin bu millete." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin sorumlusunun kendisi olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Şu anda devletin başında Tayyip Erdoğan var. 14 tane bakanı var, yardımcıları var. Yerel yöneticilerin yapacağı hiçbir şey yok. Ne söylüyorlarsa yalan. Zaten Bay Kemal'in adı ne? Yalan. Sabah yalan, akşam yalan. Bunlardan başka bir şey beklemeyin. Ankara'ya bir tane büyükşehir adayı gönderdiler, adam sahte senetlerle dolaşıyor. Bunlardan Ankara'ya belediye başkanı olur mu? Benim Haymanalı kardeşlerim, Allah'ın izniyle pazar günü sandıklarda bunlara bir Osmanlı tokadı atmaya hazır mı? İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda yatırıma, üretime, büyümeye, istihdama destek verecek bir ekonomik yapının inşası için çok önemli adımlar atacağız. İşte o zaman çiftçilerimizin girdi maliyetleri de düşecek ve tarlanın bereketi de artacak. Sizlere afaki, ucu açık, belirsiz bir gelecekten söz etmiyorum. Seçimlerden sonraki birkaç ay içinde tüm bu adımları atmış, hasılasını da toplamaya başlamış olacağız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde