Erdoğan: Türkiye artık ayağa kalktı, bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz

Erdoğan: Türkiye artık ayağa kalktı, bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt zaferinin 946. yılında Muş'ta yaptığı konuşmada, "Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz." dedi.

Erdoğan: Türkiye artık ayağa kalktı, bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz
16px
24px
26.08.2017 13:56
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1071 Malazgirt Anıtı'nın bulunduğu alanda düzenlenen Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda halka hitap etti.  
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
 
Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, "Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak

istikbal bizimdir" demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı. 
 
Her tümseğinin altında bir şehit yatma pahasına da olsa Türk milleti namusundan vazgeçmedi. Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. İnşallah önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz. 
 
Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071'i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir Kızıl Elma olarak belirledik. Malazgirt Savaşı, Anadolu'daki çokluk içinde birlik, çoğulculuk anlayışının en somut tezahürüdür. Biz 80 milyon tek milletiz. Biz, etle kemik, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak. Bayrağımıza eş bayrak asla. Bayrağımız rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi. 
 
Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Devlet, Cumhurbaşkanı ile bakanları ile bugün burada. Sizlerle bir aradayız. Bizim tek devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu gayretle bu yolda yürüyeceğiz. Anadolu demek, tüm gönül coğrafyamızı ezip geçmek isteyenlere çelikten bir set olmaktır. 
 
Ne dedi Fatih; Ya ben Bizans'ı alırım, ya Bizans beni alır. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. 
 
15 Temmuz'da bir darbe girişimi gibi görüşen ama aslında bizi esir etmeye yönelik bir hamle ile karşılaştık. Bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz'da onlarla mücadele ettik.
 
Oyun aynı, hedef aynı. Sadece senaryo farklı, figüranlar farklı. PKK, YPG, PYD bir piyondur. DEAŞ, FETÖ piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullanmış oldukları araçtır. Tarih boyunca Anadolu hep 7 düvele bedel olmuş bir güçtür. Kefenleri giymeye hazır mıyız? Ecdadımızın arkasından yürümeye hazır mıyız? 
 
29 Mayıs'ta Bizans Surlarında Osmanlı Bayrağı dalgalanmaya başladığında dünya yeni bir çağa adım atmıştı. Çanakkale Zaferi, artık ayağa kalkamaz denen bir milletin yeniden şahlanışı olmuştur. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi gibi görünen ama bizi bu topraklardan söküp atmaya dönük bir hamleyle karşılaştık. Ucu Pensilvanya'ya dayanan bu malum zatla, 15 Temmuz'da milletim onlara ciddi bir fatura ödetti. Bu defa da bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik. Oyun aynı sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ... diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır. Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele etmiş olabiliriz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir.
 
Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Biz ancak Rüku'da eğiliriz. Çünkü bizi doğru yola iletecek olan sadece Rabbimiz'dir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde