Erdoğan Trump'la Katar, Putin'le Suriye krizini görüştü...

Erdoğan Trump'la Katar, Putin'le Suriye krizini görüştü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'la Katar krizi, Rusya Devlet Başkanı Putinle de Suriye'deki durumla ilgili bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan Trump'la Katar, Putin'le Suriye krizini görüştü...
16px
24px
30.06.2017 18:29
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Katar krizi hakkında görüş teatisinde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, Erdoğan’nın görüşme vesilesiyle, 'PKK, FETÖ ve IŞİD dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine' dikkat çektiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada görüşmeye ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Savunma sanayii ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunulmuştur. Görüşmede, gerilimin bir an önce düşürülmesinin, sorunların müzakerelerle halledilmesinin, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulanmıştır."

'TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI ÇIKILMALI'

"Sayın Cumhurbaşkanımız, görüşme vesilesiyle, PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekmiştir."

TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ

"İki lider, terörizmle mücadelede işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve terörün finansmanının önlenmesi hususlarında da mutabık kalmışlardır."

PUTİN İLE SURİYE KRİZİNİ GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon görüşmesi yaparak Suriye krizinde gelinen noktayı konuştu.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan, 4-5 Temmuz'da Rusya, Türkiye ve İran'ın arabuluculuğunda Suriyeli taraflar arasında yapılacak 5. Astana görüşmesi çerçevesinde Suriye krizinin çözümüne yönelik temel konuları istişare etti.

Açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın yakın gelecekte temasları sürdürme konusunda mutabık kaldığı da ifade edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde