Erdoğan: TOKİ yatırımı istemeyen belediyeler var

Erdoğan: TOKİ yatırımı istemeyen belediyeler var

Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı belediyelerin TOKİ'ye engel olduğunu söyledi

Erdoğan: TOKİ yatırımı istemeyen belediyeler var
16px
24px
15.06.2010 15:11
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı belediyelerin TOKİ'ye, "Burada niçin yatırım yapıyorsunuz, biz size destek veremeyiz' dediklerini belirterek, "Hem bu çatının altında olacaksın hem de benim vatandaşımı ev sahibi yapmak için yatırım yapan kuruma; imarda, planda 'biz size destek vermeyiz' diyeceksin. Böyle bir mantık, anlayış olur mu?" dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde artan terör saldırılarına değindi.

Tunceli'de sivil araca yapılan saldırı sonucu 13 askerin ve bir çocuğun yaralandığını, Osmaniye'de lojmana yapılan alçakça saldırıda Üsteğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar Akdağ'ın hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan, terör eylemleri ile cana kastetmek ve insanları katletmenin, hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacak kadar "büyük bir vahşet, vicdansızlık, insanlıktan nasibini alamamak" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Oradan nemalanarak siyaset yapmak, hiçbir zaman barışı getirmeyecektir. 'Barış, barış' demekle barış gelmiyor. Terör örgütüyle direkt veya indirekt irtibatı olanlar, bu ülkeye barış getiremezler. Milleti aldatmak mümkün değil. Millet nerede, neyin nasıl yürütüldüğünü gayet iyi biliyor. Zannediliyor ki millet bizi anlamıyor. Millet sizi çok iyi anlıyor, millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Ama terör yöntemiyle bir yere ulaşacağınızı zannediyorsanız, hiç bir yere ulaşmanız mümkün değil. Eğer demokratik bir mücadele verecekseniz, bunu demokrasinin kuralları içerisinde veriniz. Ama yok demokratik mücadele değil de bölücü terör örgütünün verdiği desteklerle bir yere gelmek istiyorsanız, bu ülkede buna fırsat verilmeyecektir, bu millet buna fırsat vermeyecektir. Teröre gözyuman sessiz kalan, terörden nemalanan, siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar, terörün bu kanlı yüzüne ve bu cinayetlere ortaktırlar. Onlara destek verenler de ortaktırlar. Terör örgütü yıllarca kan döktü, huzur bozdu. Gelişmenin, demokrasinin ve yatırımın önünde en büyük engel oldu.

Eğer bugün bu ülkede dışarıdan veya içeriden, yatırım yapmak isteyip de yatırım yapamayan girişimciler varsa, eğer güneydoğuda, doğuda yatırım yapamıyorlarsa, bunun tek sebebi vardır. Terör örgütü ve onun yandaşları, olay budur. Çünkü girişimci yatırımcı huzur dolu bir bölge ister. Onların kalkıp da intihar edecek halleri yok. Eğer bir yere yatırım yapacaksa o yerin huzur içinde olmasını ister, huzur yoksa oraya yatırım yapmaz. Bunun bedelini geçmişte çok ağır ödediler. Her şeyleri çalındı, tehdit edildi, paraları alındı , bunlar yaşandı bu ülkede. 'Terör var' diye yatırım yapılmadı."


Başbakan Erdoğan, terör örgütünün, "Yatırım ve hizmet yok" diye halkı istismar etmeye çalıştığını belirterek, "Şu anda güneydoğuda öyle belediyeler var ki TOKİ'ye, 'burada niçin yatırım yapıyorsunuz, biz size destek veremeyiz' diyorlar. Bunu da bugün burada açıklıyorum. 'Burada yatırım yapmayın' diyorlar. Böyle bir mantık, anlayış olur mu? Hem bu çatının altında olacaksın, bu çatının yerel yönetimde siyaset yapanı olacaksın, hem de benim garip gureba, fakir fukara vatandaşımı ev sahibi yapmak için yatırım yapan kuruma; imarda, planda, şunda, bunda 'biz size destek vermeyiz' diyeceksin. Ama bütün bunlara rağmen biz bu yatırımları devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz" diye konuştu.

Terörle tarihin en etkin mücadelesini yürüttüklerini, terör olgusunu tüm boyutlarıyla ele aldıklarını belirten Erdoğan, teröre rağmen demokrasi, hak ve hukuk, yatırım ve hizmet dediklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan, terör örgütü nün halkların gelişmesinden rahatsız olduğunu ve bunu da Anayasa değişikliğinde gördüklerini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletle millet arasındaki duvarların yıkılmasından, ülkenin en ücra köşesine kadar devletin şefkat ve merhamet elinin ulaşmasından rahatsız olduklarını ifade ederek, son saldırıların terör örgütünün gerçek niyetini, arzusunu, emellerini gözler önüne serdiğini kaydetti.
Milletin geçmişle bugünü kıyasladığını, gelişmeleri gördüğünü, Hükümetin iyi niyetini, attığı adımları yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirten Erdoğan, terör örgütünün kanlı eylemlerinin hangi amaca hizmet ettiğini bugün daha iyi gördüğünü belirtti. Başbakan Erdoğan, "Terör örgütün ün, demokratik gelişmelerin önünü kesmek için nasıl çaba gösterdiğini, hangi kirli oyunların figüranı haline geldiğini daha iyi anlıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm vatandaşlarımın zamanlamaya dikkat etmesini özellikle rica ediyorum. Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki vatandaşlarımın, Kürt kökenli vatandaşlarımın zamanlamaya dikkat etmesini bilhassa rica ediyorum. 'Neden şimdi' sorusunu şimdi herkes kendisine lütfen sorsun ve cevabını arasın. Bu ilk kez yaşanmıyor. Son 30 yıla bakınız. Ne zaman Türkiye'de huzur umudu doğduysa, kardeşlik iklimi pekiştiyse, Türkiye ekonomisi atılımı geçtiyse, hükümet hak ve özgürlükler alanını geliştirmeye çalıştıysa, bu saldırılar da o zamanlarda yoğunluk kazandı.

Attığımız bütün adımlarda, milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlattığımız süreç, iktidar olduğumuz andan itibaren attığımız ad ımlar, hak ve özgürlükler alanında, yatırımlar alanında... Nereye bakarsanız bakın, attığımız adımlar... Hep şunlar söyleniyordu. 'Sadece olağanüstü hal kalksın' diyenler vardı. Bu iktidar bunu kaldırdı. TRT Şeş'le bölgede yayın başlattı . İstedikleri ana dilde kurslar açmak... 'Açın' dendi mi? Dendi... Ana dilini öğren, rahatlıkla. Cezaevlerinde, benim vatandaşım ana dilini konuşamıyordu, bunun da önü açıldı. Kendi ana diliyle annesiyle, evladıyla rahatlıkla görüşme imkanını buldu. Devlet hiçbir dönemde görülmeyen yatırımları yaptı. Eğitimden sağlık hizmetlerine, adaletten emniyete varıncaya kadar, dağ köylerine varıncaya kadar... KÖYDES projeleriyle bu dönemde bu adımlar atıldı mı, yapıldı m ı? Yapıldı ve hala devam ediyor. Bütün bunlara rağmen, 'devlet bölgeye elini uzatmadı' demek, insafsızlık değil de nedir? Şu anda dış politikada Türkiye tarihin en güçlü, itibarlı dönemini yaşıyor. Bu kıskanılıyor. Ne olursa olsun, biz içeride ve dışarıda, bu verdiğimiz mücadelede hizmete aynı kararlılıkla devam edeceğiz." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde