Erdoğan: Söz verip işçi almayan patronu ifşa edeceğim

Erdoğan: Söz verip işçi almayan patronu ifşa edeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak ‘istihdam seferberliği’nin yakın takipçisi olacağını söyledi.

Erdoğan: Söz verip işçi almayan patronu ifşa edeceğim
16px
24px
20.02.2017 08:22
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözünü (İşçi alma) yerine getirmeyenleri tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Adıyaman'da vatandaşlara seslendi. İlk durağı Antep'te, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa, “Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen her şehidimiz bu toprakların vatanımız olduğunun tescili olan birer tapu senedidir" diye hitap eden Erdoğan, Gaziantep'in farklı kimliklerden insanların birarada yaşayabileceğini en güzel ispatlayan yer olduğunu dile getirdi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Şubat’ta katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda milli istihdam seferberliği ilan etmişti.

Erdoğan, “Hep beraber gecikmeden süratle adımı atıp, eleman alımlarını başlatarak Mart sonuna kadar ciddi bir dönüşümü yakalamalıyız. Yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bizim ne yapıp edip, Mart dönemi içerisinde oranı gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım” demişti. Erdoğan, patronlardan en az artı bir istihdam sağlama sözü almıştı.

1,5 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR

Geçtiğimiz günlerde istihdam seferberliği başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 15 bin ilave istihdam taahhüdüyle katılımını öğrendiğinde çok memnun olduğunu belirtti.

Ankara'daki toplantıda söz verilen rakamlara dikkati çeken Erdoğan, Vali Ali Yerlikaya'nın işi takip edeceğini, 15 bin kişiye organize sanayi bölgesinde iş başı yaptıracaklarını bildirdi.

Erdoğan, “Hepsinin de takipçisiyim. Sözlerini yerine getirmeyen, onları da tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim" ifadesini kullandı. İş adamları, sözkonusu kampanya kapsamında yurt genelinde toplam 1,5 milyon kişi için istihdam sözü vermişti.

Erdoğan'ın Gaziantep'teki 'ifşa' açıklaması, istihdam taahhüdünde bulunup da sözünü tutmayan iş adamlarının Türkiye'nin her bölgesinde takip altında olacağını ortaya koyuyor.

Hangi kurum ne kadar istihdam sözü vermişti?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB): 1.5 MİLYON

İstanbul Ticaret Odası (İTO): 500 BİN

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM): 300 BİN

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER): 300 BİN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD): 250 BİN

İzmir Ticaret Odası (İZTO): 100 BİN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO): 80 BİN

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED): 50 BİN

Yıldız Holding: 7 BİN 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF): 6 BİN 600

PTT: 2 BİN 500

Turkcell: 2 BİN 300

Halkbank: 1.000

Sanko: 1000

Akfen: 1.000 

Orka: 300

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde