Erdoğan, Saray'ın müteahhidini uyardı: Erman burası olmamış

Erdoğan, Saray'ın müteahhidini uyardı: Erman burası olmamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da yapımı tamamlanan yeni Sergi Salonu'nu ilk kez muhtarlara açtı.

Erdoğan, Saray'ın müteahhidini uyardı: Erman burası olmamış
16px
24px
07.06.2018 23:24
ABONE OLgoogle

Düzenlenen iftar programında yaklaşık 2 bin 500 muhtarı ağırlayan Erdoğan, salonda bulunan bazı eksikliklerle ilgili de müteahhitlere uyarıda bulundu.

Beştepe’de 2 bin kişi kapasiteli konferans, yemek ve sergi salonları bulunan Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nun ‘Büyük Salonu’ açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen iftar programında muhtarları ağırladı. İftar sonrası konuşan Erdoğan, “Külliyede yeni açılan sergi salonu ilk defa sizlerin teşrifiyle hizmete açmış bulunuyoruz. Bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Daha önceki muhtarlar toplantısını 400 kişilik toplantı salonunda yapıyorduk. Eski yerde tam 45 toplantı yaptık. Ülkemizde 50 bini aşkın muhtar olduğununu düşündüğümüzde fazla bir kişi bir araya gelemiyorduk. Bugün burada yaklaşık 2 bin 500 muhtarımızla bir aradayız. Tıpkı camimiz, kongre merkezimiz ve yakında tamamlanacak kütüphanemiz gibi sergi salonumuzun da ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum” dedi.

SAHNEYİ BEĞENMEDİ, MÜTEAHHİD ERMAN ILICAK'I UYARDI

Salondan övgüyle bahseden Erdoğan, sanatçıların bulunduğu sahne alanıyla ilgili de uyarıda bulundu. Sergi Salonu’nu yapanlara seslenen Erdoğan, “Yanlış mı düşünüyorum. Sahne gibi olan yeri biraz daha yükseltmek mi gerekiyor?

Erman Bey burayı biraz daha yükseltmek gerekecek çünkü sizin oradan baktığınız zaman sahneyi tam göremiyorum. Yüzde 50 bir artış olursa o zaman çok daha güzel olacak ve sanatçı da alana hakim olacak. Ben müteahhit firmamıza da teşekkür ediyorum. Burada kullanılan malzemenin tamamına yakını yerli. Yerli malzemeyle böyle güzel bir mekanı inşa ettiler. Burada estetik zevk olmasa, aşk ile yapılmamış olsa bu eser meydana gelmez” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde