Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'i telefonla arayarak AB süreci ve Orta Doğu barışı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü
16px
24px
09.12.2006 19:03
ABONE OLgoogle

Edinilen bilgilere göre, Afyon'da kaldığı Korel Otel'den Putin'i arayan Erdoğan, Rus lidere Suriye ve İran gezisi ile ilgili bilgi verdi. Irak ve Lübnan'ın iç barış ve toprak bütünlüğünün sağlanması konusunda aynı görüşleri dile getiren Erdoğan ve Putin, Orta Doğu barışı konusunda çaba gösterilmesi üzerinde durdu. Putin, Orta Doğu'daki gidişattan duyduğu kaygıyı ifade ederken Türkiye'nin bölgede özel bir rol oynadığını Erdoğan'a ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca Türkiye AB ilişkileri konusunda görüşlerini Erdoğan'a iletti. Kıbrıs sorununu asıl çözüm zeminin Birleşmiş Milletler (BM) olduğunu kaydeden Putin, limanların karşılıklı açılması noktasında atılan adımı da gündeme getirerek, "Son gelişme iyi bir adım oldu. Bunu öyle görüyoruz. Bölgesel istikrar açısından Türkiye'nin AB üyeliğine önem veriyoruz." ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan ayrıca İspanya Başbakanı Zapatero ile de görüştü. İspanya Başbakanı AB üyeliği konusunda Türkiye'ye desteklerinin devam ettiğini aktardı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde