Erdoğan: Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir

Erdoğan: Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir

Erdoğan, "Eşkıyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık. Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir" dedi

Erdoğan: Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir
16px
24px
03.06.2011 21:57
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eşkıyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık. Polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir" dedi. Erdoğan, pazartesi-salı sözleşmelilerle ilgili sorunu çözeceklerini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yağmura rağmen on binlere hitap etti. Başbakan konuşmasında, "12 haziranın demokrasimize bir dönüm noktası olarak tarihi geçmesini diliyorum. 8.5 yıl boyunca bize, partimize, hükümetimize çok ağır eleştiriler yapıldı. 8.5 yıl boyunca bir yandan sizlere hizmet etmek için çabaladık, bir yandan ana muhalefetin yıkıcı, kırıcı hararetlerine göğüs gerdik. Hiçbir zaman bu eleştirilerden korkmadım, çekinmedim, yapıcı eleştirilere her zaman açık kaldım. Son kararı
millet veriyor. Türkiye'de bir kez daha sandık yoluyla, millet eliyle ak ile kara Allah'ın izniyle ortaya çıkıyor. Biz başından beri 'millet' dedik, 'demokrasi' dedik. Hukuktan ve demokrasiden taviz vermedim. Biz kırıp dökenlerden, tahrik edenlerden hiçbir zaman olmadık. 'Rakiplerimizle sadece sandıkta yarışırız' dedik. Elinde sopa, taş ve molotofkokteylleriyle dolaşanlardan olmadık. Eşkıyalarla hiçbir zaman bir arada olmadık" dedi.

"Biz konuşmuyoruz, bizden ziyade eserlerimiz konuşuyor" diyen Başbakan Erdoğan, "CHP'nin nesi konuşuyor Allah aşkına, MHP'nin nesi konuşuyor? Sorun bunları. Dikili ağaçları yok. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eşekten bile semer kalıyor. Var mı eserleri, yok. Sevgili kardeşlerim bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar bol bol atıyor. Biz, eserlerimizle konuşuyoruz" diye konuştu

"POLİS, EŞKIYANIN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR"

Hopa'da CHP ve yandaşlarının otobüslerine saldırdığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bir polisimiz ağır yaralandı. Ardından durmadılar, Ankara'da, Kütahya'da aynı şeyi yapmak isteriler. Kütahya'da halk ayağa kalktı. Bunlar böyle devam ederse emniyet olarak tedbirimizi alacağız. Polisin panzeri üzerine çıkan kadın hırsını alamıyor, elindeki sopayla polise vurmaya başlıyor. Bu yandan medya ne diyor yorumlarında, 'polis bunlara el kaldırmayacak', ne yapacak polis, dayak mı yiyecek? Polis niçin var bu
ülkede? Polis, teröristlere karşı, şehir merkezindeki eşkıyaya karşı gerekli tedbiri alacak, bunun için var. Bütün esnafın, bizlerin can güvenliği için var. Polisimize, güvenlik güçlerimize el kaldırılanlar kusura bakmasınlar karşılığını bulurlar. Bu polis, eşkıyanın şamar oğlanı değildir. Açı söylüyorum ne tür tedbir gerekiyorsa bunu alacağız. Bizim huzurumuzu ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu.

"MUHALEFET NEZAKETSİZ"

"Biz gücümüzü tepelerden almadık. Biz gücümüzü milletten aldık" diyen Erdoğan, "Milletin çizdiği istikamette dosdoğru yürüdük. Biz manşetlerle gelmedik, medya ile gelmedik. Biz manşetlere rağmen, medyaya rağmen geldik. Ben hapse giderken en çok satan gazetelerin başlığı şuydu: 'Muhtar bile olamaz'. Nu oldu, kudret sahibi Allah, kararı veren millet" ifadesini kullandı.

Hopa'daki olayla ilgili muhalefet liderlerinin birinin bile telefon açmadığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu Hopa olayını 'Rüzgar eken fırtına biçer' olarak değerlendiriyor. Zerre kadar siyası nezaket bilse kalkar bir telefon açar, Sayın Genel Başkan, 'geçmiş olsun' der. Korumanız ağır yaralanmış, doğrusu ben siyasi genel başkanlardan bunu beklerdim. Bir tanesi telefon açmadı. Ama biz bu nezaketimizi bu zamana kadar hep gösterdik. Bir yakınları ölse, başlarına bir şey gelse
aradık. Bunlar nezaket bahçesine girmediler bugüne kadar" dedi.

Büyük ihtimalle pazartesi, salı sözleşmelilerle ilgili sorunu çözeceklerini de açıklayan Başbakan, "Sözleşmeli personelimizi özlemlerine kavuşturacağız. 4/C kadrosunda olanları 4/A kadrosuna inşallah getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde