Erdoğan: Ne yazık ki bir sebeple yılın 4. çeyreğinde bir eksi büyüme oldu

Erdoğan: Ne yazık ki bir sebeple yılın 4. çeyreğinde bir eksi büyüme oldu

Küçükçekmece mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2018 büyüme rakamlarına değerlendirdi, "İstikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme bize yakışır" dedi.

Erdoğan: Ne yazık ki bir sebeple yılın 4. çeyreğinde bir eksi büyüme oldu
16px
24px
12.03.2019 15:07
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatlarının Açılış Töreni'nin ardından Küçükçekmece mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü çeyrekte yüzde 3 küçülerek yüzde 2,6 olarak gerçekleşen büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "Devamlılığı, bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" dedi. Erdoğan devamında, "Tabii bir sebeple yılın 4. çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi hedeflemiş bir ülke. Dün 2018 büyüme rakamlarımız açıklandı. 2018'in büyümesi 2,6. Bu noktaya geldik. 

Bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme bize yakışır. 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle bir geldiler ki yaşadıklarımızı gelecek nesiller daha iyi anlayacak. Ekonomimiz ağustos ayında saldırıya uğradı. Bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6. 

Hem bu yılın hem gelecek yılın büyüme rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkacağına inanıyıoum. CHP'ye sesleniyorum; ne diyor? 'Bunlar şimdi IMF'ye gider'. IMF'ye siz gittiniz siz... Biz geldiğimizde IMF'yi kucağımızda bulduk. Şimdi insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahlı insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah.

Geçtiğimiz Ağustos’ta döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6.

Sınırlarımıza da bayrağımıza da ezanımıza da ekonomimize de saldırsalar, millete diz çöktürtemeyecekler, bu nedenle 31 Mart beka seçimidir. 31 Mart akşamı Küçükçekmece'yi özellikle takip edeceğim. Devam inşallah diyor muyuz?"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde