Erdoğan NATO toplantısında: Bunu hazmedemiyoruz

Erdoğan NATO toplantısında: Bunu hazmedemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu

Erdoğan NATO toplantısında: Bunu hazmedemiyoruz
16px
24px
21.11.2016 06:29
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton Bomonti Otel'de NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada isim vermeden ABD ve bazı AB ülkelerini eleştirdi.

Konuşmasının başında 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine değinen Erdoğan “Toplantının bir önemi demokrasiye bağlılığını 15 Temmuz’da canı pahasına ispatlamış bir ülkede düzenleniyor olmasıdır. Türk milleti, 15 Temmuz gecesi istiklali ve istikbali için sokaklara döküldü. 15 Temmuzdan bu yana eli kanlı FETÖ terör örgütüyle kararlı şeklide mücadele ediyoruz. FETÖ ile iltisaklı yapılanmalara karşı mücadelemizde sizlerin desteğine güveniyoruz.” dedi.

AB’YE ELEŞTİRİ

Bazı AB ülkelerinin teröre ‘dolaylı’ destek verdiğini ima eden Erdoğan “AB’nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK’nın AB ülkelerinde çok rahat dolaşmasını biz hazmedemiyoruz. Dostlarımızdan gerekli tedbiri almalarını istiyoruz. Tedbir alınmazsa bu bumerang gibi bir gün onları da vuracaktır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz sadece terör örgütlerini bizzat kaynağında imha etmeye çalışıyoruz. Eğer biz bu mücadelede başarısız olursak, teröristler sel gibi tüm dünyayı ateşe ve kana bulayacaktır.” diye konuştu.

NATO’da 2. büyük orduya sahip ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Uluslararası barışın korunmasına askeri ve siyasi destek vermeyi sürdürüyor. Türkiye’ye sağlayacağınız destek, ortak güvenliğimize kasteden terör örgütüyle mücadelemize güç katacaktır. DEAŞ ve PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleye desteğinizi bekliyoruz.”

YPG ELEŞTİRİSİ

‘Dost acı sözler’ diye katılımcılara seslenen Erdoğan, bazı batı ülkelerinin terör örgütü YPG’ye olan bakış açısını eleştirdi. Erdoğan “Irak ve Suriye’de terör örgütü olarak ilan ettiğimiz örgütlerin elinden dostlarımızın ürettiği silahlar çıktı.  Bir terörist bir başka teröriste karşı savaşıyor diye buna ‘iyi’ diyebilir misiniz? Suriye ve Irak’ta bunu görüyoruz” dedi.

HALEP’TE YAŞANAN DRAM

Erdoğan Halep’te yaşanan saldırılar ile ilgili ise “Şu anda Halep’te yaşananlar belli. Halep’te yaşayanlar ile Gaziantep ve Kilislilerin akraba olduğunu Batı biliyor mu? (Uçuşa yasak bölge konusu) Bundan sonraki süreçte başta ABD olmak üzere bunu yeniden ele alıp, terörün belini kırarız” yorumunda bulundu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ELEŞTİRİSİ

Erdoğan, konuşmasında daha önceki uluslararası toplantılarda olduğu gibi yine Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirdi. Cumhurbaşkanı “BM bir çok krizde etkin davranamadı. BM’nin yeniden yapılandırılması kaçınılmaz bir zorunluluk halini aldı. BM Güvenlik Konseyi yeni bir yapıya kavuşturulmadıkça bu çabalar tam manasıyla amacına ulaşamayacaktır. Dünyayı biz bir ülkenin dudakları arasına terk edemeyiz. 196 ülkenin burada hakkı vardır. BM Güvenlik Konseyi’ni daha demokratik, adil, şeffaf, etkin kılacak yapıya kavuşturma sorumluluğu hepimize düşüyor.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde