Erdoğan: Melih Gökçek'in istifasını talep ettik

Erdoğan: Melih Gökçek'in istifasını talep ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa istediğini resmen açıkladı

Erdoğan: Melih Gökçek'in istifasını talep ettik
16px
24px
19.10.2017 07:30
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir istifası gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını istediğini açıkladı.

Polonya temaslarının ardından dönüş yolunda aralarında Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli’nin de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Melih Bey’e istifasını verme talebimiz iletildi" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"İstanbul’da, Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Zannediyorum dün veya bugün Niğde’nin istifasını verdiğini duydum. Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle Sayın Başbakan, ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz. Bunları yaparken bir şeyin gayreti içindeyiz: Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adım atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. Zaman içinde çok daha farklı yerler oluşacaktır, değerlendirilirler."

ABD

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan bir diğer başlık da ABD vize sorunu üzerineydi. Erdoğan, "Ben meseleyi, uzun süre gündemde kalması muhtemel bir sorun olarak görmüyorum. Gelen heyet burada bu işi bitirmek için geldi. Görüşmeler başladı ve devam ediyor. Temennim görüşmelerden en kısa sürede netice elde edilmesi, vize meselesinin geride bırakılması, ilişkilerin normal seyrine girmesidir." dedi.

ALMANYA

Dönüş yolunda Erdoğan'ın Almanya için değerlendirmesinde ise şu ifadeler yer aldı:

"İlişkiler maalesef çok hırpalandı. Ciddi manada bizi çok üzdüler. Ama siyasette, uluslararası ilişkilerde esas olan ilişkileri koparmamaktır. Bizim yaptığımız da ipleri koparmadan ilişkileri devam ettirmektir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde