Erdoğan: Kıyıları, ormanlarımızı betona çevirme gayreti içinde olanlar var...

Erdoğan: Kıyıları, ormanlarımızı betona çevirme gayreti içinde olanlar var...

AOÇ’yi, Okluk Koyu'nun unutan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıyıları, ormanlarımızı betona çevirme gayreti içinde olanlar var.

Erdoğan: Kıyıları, ormanlarımızı betona çevirme gayreti içinde olanlar var...
16px
24px
10.01.2019 07:53
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yatay mimari için savaş verdiğini belirterek “Gelin ülkemizi katletmeyelim. ‘Arazi yok, yer yok.’ Ne demek, olduğu kadar yap kardeşim. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı” dedi.

Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu tarafından Saray’da düzenlenen sempozyumda konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre yatay mimari konusundaki talimatlarını anımsatan Erdoğan, “Savaşını veriyorum. ‘Başardın mı be kardeşim’ dersen, başaramadım. TOKİ’ye sesleniyorum, özel sektör mensuplarına sesleniyorum. Gelin ülkemizi katletmeyelim. ‘Arazi yok, yer yok.’ Ne demek, olduğu kadar yap kardeşim. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı” dedi. 

Erdoğan: Yıkmaksa yıkacağız

Erdoğan, “Orman alanlarımızı betona, toprağa çevirme gayreti içinde olanlar var. Şu para var ya, şu para. Nelere muktedir değil ki? Bu kapitalizm nelere muktedir değil ki? Orman, morman ne var ne yok kesiyor atıyor. Dikey mimari yapayım, malı götüreyim. Doğa şöyle olmuş, böyle olmuş, umrunda değil. ‘Ama Manhattan şöyle’ örnek veriyor. Batsın senin Manhattan’ın. Sanki orada yaşayanlar çok mutlu. Bizim medeniyetimiz ne diyor ona bakalım” dedi.

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na da seslenerek, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın, yıkmaksa yıkacağız. Bu müsaadeye önceden almışsa, yapacak bir şeyimiz yok, hukuken bitirmişler bu işi. Ama böyle bir şey olmamışsa kesinlikle bitireceğiz” ifadelerini kullandı.  Yazlık Saray için Okluk Koyu’nda 50 bin ağacı kestiler

‘İşgalin farklı türü’

Erdoğan ayrıca, “Bizim beldede amcaoğlunun, aşiretten filancanın kazanması lazım, Arkara’dan, İstanbul’dan göç yapalım. Böyle bir şey olmaz. Bu işgalin farklı bir türüdür. Bunun adı demokrasi değildir. İçişleri Bakanlığı ile bunu daha yakın takibe alacağız” dedi. 

Okluk Koyu'nda binlerce ağaç kesildi

Marmaris Okluk Koyu’nda Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde inşa edilen 4 odalı 230 metre kare olan cumhurbaşkanlığı konutunun yerine yapılan 300 odalı yazlık sarayın inşasında son aşamaya gelindi.

2019 yılında hizmete girmesi beklenen yazlık saray için binlerce ağaç kesildiği, plajın doldurulduğu görüldü. İnşaat öncesi alana dev şantiyeler kuruldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde