Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun cesareti varsa...

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun cesareti varsa...

Başbakan Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" sözlerine dikkat çekti.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun cesareti varsa...
16px
24px
26.02.2013 15:03
ABONE OLgoogle

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" sözlerine dikkati çekerek, "Kendi içinde bu tür haddini bilmez, kendini bilmez, ceddini bilmez tipleri barındıran bir genel başkandan bir şey olmaz. Kılıçdaroğlu eğer cesareti varsa o İzmir milletvekilini de yanına alsın gitsin o düşünceleri kendi memleketi Tunceli'de dile getirsin" şeklinde konuştu.

 Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın grup konuşması, konuşmayı izlemeye gelenlerin alkışlarıyla başladı. Erdoğan'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla da kesildi.

YAKIN TARİHİN BU İNSANLIK DIŞI DRAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ
 
Başbakan Erdoğan grup toplantısının başında Hocalı Katliamı'nın 21. yılı nedeniyle, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, "Hocalı Katliamı neticesinde şehit edilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ermeni kuvvetlerinin Karabağ'da yürüttükleri katliamda 613 masum sivil hayatını kaybetti. Ne yazık ki aradan geçen 21 yılda ne Karabağ işgalden kurtuldu ne bu katliamın hesabı soruldu Azeri kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. 21 yıl önce katledilen 613 kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Samimi dayanışma mesajlarımızı iletiyorum. Yakın tarihin bu insanlık dışı dramını unutturmayacağız" dedi.

ERBAKAN'I ANDI
 
Başbakan Erdoğan, eski Başbakanlardan Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının ikinci yılı olduğunu da anımsatarak, "Necmettin Erbakan'ı rahmetle yad ediyor, inşallah mekanı cennet olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ ASLA KONUŞTUĞUMUZ YERE GÖRE DİL KULLANAN BİR PARTİ OLMADIK"
 
Başbakan Erdoğan, Mardin'de söylediği "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" açıklamaları anımsatarak, bu açıklamalarının istismar edildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Biz asla konuştuğumuz yere göre dil kullanan bir parti olmadık. Hiçbir zaman da olmalıyız. CHP'nin Genel Başkanı farklı yerlerde farklı konuşan birini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın. CHP Genel Başkanı sabah akşam, akşam başka konuşan birini arıyorsa gitsin aynaya baksın. Kesinlikle aday olmayacağım dedi, ertesi gün adaylığını açıkladı. Çarklarının listesi uzayıp gidiyor. İzmir'de, Ankara'da salladığı bayrağı Hakkari'de sallamaya yüreği yetmeyen biri bizi farklı yerlerde farklı konuşmakla itham edemez. Sabah akşam vatanı, bayrağı, cumhuriyeti istismar edeceksin, genel başkanı olduğun CHP'yi Atatürk'ün kurduğu parti diye tanıtacaksın sonra da Hakkari'de bir tek Türk bayrağı olmadan miting yapacaksın. Doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak CHP Genel Başkanına mahsustur. Biz 780 bin kilometrekarede aynı dille konuşuruz. O dil 76 milyonun, milletin dilidir. Birilerini dili değildir."
 
"KILIÇDAROĞLU TUNCELİ'DE KONUŞSUN"
 
Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" sözlerine dikkati çekerek, "Meclis kürsüsünde bir milletvekilleri çıktı aleni bir şekilde ırkçılık yaptı. Buna önce tepki gösteriyormuş gibi yaptı ama şu anda bu ırkçı milletvekili ile aynı çizgiye geldi, aynı düzeye indi. Bir başka milletvekili bakıyorsunuz Meclis kürsüsünde ağzından çıkanı kendi kulağı duymadığı gibi, kendi grubu da duymuyor ama millet duyuyor. Kendi içinde bu tür haddini bilmez, kendini bilmez, ceddini bilmez tipleri barındıran bir genel başkandan bir şey olmaz. Bizim Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemeyeceğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu eğer cesareti varsa o İzmir milletvekilini de yanına alsın gitsin o düşünceleri kendi memleketi Tunceli'de dile getirsin. Bak biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik, Ankara'da söylüyoruz, yakında Rize'de söyleyeceğim. Gider Tunceli'de de söylerim. Biz İzmir mitingimizi de Hakkari mitingimizi de aynı ay yıldızlı bayrağın altında yaparız. Bu güne kadar 81 ilimizin tümünde halkımızın diliyle konuştuk, doğruyu söylemekten çekinmedik. Buyur Tunceli'ye git televizyon programında söylediğin millet tanımını Tunceli'de yap seni o zaman görelim. Ben Dersim ile ilgili açıklamalarımı yaptığım zaman kendisi bir şey söyleyemedi, kendi partisinin Meclis'te yaptığı açıklamaya ilişkin bir tavır ortaya koyamadı. Kendisi Dersimli niye koyamadı, koyamaz da o irade işi" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU... SEVSİNLER SENİ"
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kavram bilgisi derinliğinin az olduğunu savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çıkmış milliyetçilikle ulusalcılık aynı şeylerdir diyor. Biri eski dildeymiş biri yeni dildeymiş... Sevsinler seni. İşte bu konularda bilgi derinliğin bu kadar" şeklinde konuştu. Bu güne kadar "millet" kavramını sık kullandıklarına değinen Erdoğan,"Biz millet kavramıyla hiçbir zaman bir etnik grubu kastetmedik. Afyonkarahisar'dan yola çıkarken bir şey söyledik: 'Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız' dedik. Biz en geniş bağlamda bunların istişaresini yaparak bu kararı aldık. Millet ve milliyetçilik kavramları hiçbir zaman ırkların, kafa taslarının üstünlüğü olarak kullanmadık. Haşa böyle bir şey de yapmayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları üzerinde yaşayanlar millet kavramlarına nasıl bakıyorlarsa AK Parti olarak biz de aynen öyle bakarız. Ecdadımız millet kavramıyla neyi kastettiyse biz de öyle bakıyor onu öyle kastediyoruz."
 
"RAFLARDA YÜZLERCE KAFA TASI VAR"
 
Konuşması esnasına "Bakın size tarihten bir vesika göstereceğim" diye devam eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Türk Antropoloji Enstitüsü tarihçesi. Baskı tarihi 1940. değerli arkadaşlarım kitabın 5. sayfasında bir resim var. Enstitünün bir laboratuvarının resmi. Raflarda yüzlerce kafa tası var. İncelenmiş ya da incelenmeyi bekliyor. 10. sayfada başka bir odanın resmi var. Aynı şekilde raflarda yüzlerce kafatası var. 22. ve 23. sayfalarda tabi bu kafa taslarını da öyle enteresan almışlar ki, yani Trakya mıntıkasından şu kadar, Bursa, Bilecik mıntıkasından şu kadar, Çanakkale, Balıkesir, Manisa mıntıkasından şu kadar, Ege'den şu kadar, Afyon, Burdur, Eskişehir'den şu kadar yani 10 ayrı yerden bu kafataslarını toplamışlar. İşin tabi enteresan olan boyutu kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yapılıyor. 'Olur mu öyle şey ya' demeyin işte vesika burada. Kitabın 53. sayfasında yine raflarda kafa tasları. Şimdi soruyorum bizim millet tarifimiz bu olabilir mi? Bununla ilgili daha ilginç bir şey var bunu da açıkça söylemek durumundayım; 'Türk Antropoloji Enstitüsü'nün tarihinde iki kıymetli vesika' diye geçer ve burada Türkiye Cumhuriyeti Riyaseti olarak, Reis-i Cumhur olarak o zaman Gazi Mustafa Kemal, aynı şekilde İsmet Paşa'nın da altında Başbakan olarak imzası var. İşin organizatörü durumunda olan İstanbul Darülfünun Emiri Dr. Nurettin Ali beyefendiye bununla ilgili tebrik yazıları yazılır. Bu kitapçıkta da Şevket Aziz Kansu'nun Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesidir. Burada da hepsi A'dan Z'ye yerini alıyor."
 
"KENDİ IRKININ ÜSTÜN OLDUĞUNU İDDİA EDEN ŞEYTANIN İZİNDEDİR"

 
Bunun insani, vicdani olmadığını, belirten Erdoğan, "Bunun bizim dinimizde, inanç dünyamızda yeri olabilir mi? Bu kürsüden daha önce de ifade ettim. Şeytan kendisinin ateşten, insanın ise topraktan yaratıldığını söylemiş, kibirlenmiş ve isyan etmiştir. Kendi ırkının kendi soyunun diğerlerinden üstün olduğunu iddia eden hiç tartışmasız şeytanın izindedir. Bakın ben buradan özellikle MHP, BDP, CHP seçmeni kardeşlerime, bu vesileyle 76 milyonun tamamına sesleniyorum; Rabbim sizi boylar hallinde, kabileler halinde dağıttı ta ki tanışasınız diye buyuruyor. 'Şu ırk şu ırka üstündür, şu kabile şu kabileye üstündür' demiyor. Hepiniz çamurdansınız, birsiniz. Tanışasınız diye siz farklı yarattık diyor. Aynı şekilde sevgililer sevgilisi peygamberimiz, veda hutbesinde Arap'ın Acem'e, Acem'in de Arap'a üstünlüğü yoktur diyor. Türk Türk kültürüyle elbette ki varlığını sürdürecek. Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Boşnak hepsi kendi kültürüyle varlığını idame ettirecek. Hepsi de saygındır, hiç kimse bir başkası karşısında böbürlenmeyecek, kibirlenmeyecek, hepsi tek bir millet olarak tek bir bayrağın altında, bir, beraber, kardeş olacak, kardeşçe yaşayacaklar. Ben tabi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye ve diğerlerine şunu hatırlatmak istiyorum; biz Afyonkarahisar'dan yola çıkarken "tek millet' dedik. Arkadan "tek bayrak' dedik, arkadan "tek vatan' ve "tek devlet' dedik. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz dedik. Biz bugün Türkiye'ni her bir yanında bunu anlatıyoruz. Bu toprakların millet anlayışı neyse biz onu anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde