Erdoğan: Kaşıkçı'nın 7.5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var

Erdoğan: Kaşıkçı'nın 7.5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesinde basın toplantısı yapıyor.

Erdoğan: Kaşıkçı'nın 7.5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var
16px
24px
01.12.2018 23:01
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesinde basın toplantısı yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

— Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere son dönemde hayata geçirdiğimiz projeleri liderlerle paylaştık. G-20 ülkeleri arasında iklim konusunda gerekli katkıyı yaptık, yapıyoruz. Eğitim konusu G-20 tarihinde ilk kez gündeme gelmiştir. Bizler de Türkiye olarak kız çocuklarının eğitimine dikkat çektik.

— Türk Akımı ve TANAP projeleri ile Avrupa'nın arz güvenliğine de katkı yapıyoruz.

— Türkiye hem kendi hakkını hem de Kıbrıs Türk'ünün hak ve hukukunu korumaya kararlıdır. Rum kesimi, Kıbrıs Türkü'nün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gaspedilmesine asla izin vermeyeceğiz.

— Türkiye, dünyada en çok sığınmacı barındıran ülke. Biz insanları mülteci kamplarına göndermedik.

— Mülteci düşmanlığı körüklenerek sorunlar çözülemez.

— PKK'lı teröristlerin binlerce TIR silahla desteklendiğine her gün şahit oluyoruz.

— Şehitler verme pahasına Suriye'de DEAŞ'a en ağır darbeyi indirdik.

— Yemen halkının acıları en kısa sürede dindirilmeli.

— Cemal Kaşıkçı cinayeti dünya gündeminde önemli yer tuttu. Cinayeti aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kaşıkçı cinayetini siyasi mesele olarak görmedik. Suudi yönetimi gerekli desteği vermedi.

— Suudi yetkililer suçluları bize vermiyor. Suudi Arabistan'dan gelen savcı elindeki bilgileri bizimle paylaşmadı. Kimdir bu yerel işbirlikçi? Bunu bize açıklayacaksınız.

— Kaşıkçı'nın 7.5 dakikada boğularak öldürüldüğünün kanıtı var.

— ABD ile Türkiye ilişkilerini stratejik ortaklığa dayalı olduğunu biliyorsunuz. Görüşmede iki stratejik ortak olarak Kuzey Suriye'de devam eden süreci değerlendirme fırsatı bulduk. İdlib'i ve Münbiç'i değerlendirdik. FETÖ'nün başıyla ilgili de konuştuk. Umutluyum.

— Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını Sayın Putin verdi. Bu işin tamamına yönelik kararın alınmasını talep ettik. Umut ediyorum ki bu yönde kararlar alınır. Şu anda Rusya'dan yaklaşık 5 milyon 700 bin turist Türkiye'ye gelmiş vaziyette. Yıl sonu itibarıyla 6 milyonu aşabilir. Rus halkının Türkiye'ye turist olarak bakışı çok farklı çok sevecen bir bakışı var. Türkiye halkının da Rus halkına turizm açısından da olsa misafirperverliği söz konusu. Rusya ile belirlediğimiz ticaret hacmi çok ileri, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi belirledik. Sayın Putin'in de ifadesiyle 'Niye olmasın?' Bu hedefe hızla ilerliyoruz.

— Türkiye'ye kimse Ermenilere karşı soykırım uygulamıştır diyemez. Şu anda Türkiye'de ne kadar Ermeni yaşıyor biliyor musunuz? 100 bin.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde