Erdoğan: Kabinede revizyon her an olabilir

Erdoğan: Kabinede revizyon her an olabilir

Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Finlandiya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Kabinede revizyon her an olabilir
16px
24px
05.11.2013 20:03
ABONE OLgoogle

Erdoğan, öğrenci evleriyle ilgili bir soruya "Eğer yasal düzenleme gerekiyorsa yaparız. Kişilerin müstakil evlerinde farklı bir kız, farklı bir genç ile kalması ne denli uygun olabilir? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Ama bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa bununla ilgili yasal düzenleme yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda inisiyatifleri varsa bu inisiyatifi kullanmaları gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5-9 Kasım'da Finlandiya, İsveç ve Polonya'ya kapsayan resmi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçakla Finlandiya'ya hareket etti. Başbakan Erdoğan'a ziyarette ayrıca Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti. Seyahatinde Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan da yer aldı. Yolculuk öncesi Başbakan Erdoğan, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gezisi kapsamında siyasi ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkiler ve iş birliğinin gelişmesinin ele alınacağını belirten Erdoğan, "Finlandiya ve İsveç'te soydaşlarımız da bulunuyor. Bölgenin istikrar ve refahı noktasında bunlar birer köprü vazifesi görüyor. Aynı zamanda Polonya da dahil bu üç ülke dünyadaki farklı gelişmeleri yakından takip eden ülkeler. İnsani ve kalkınma yardımlarına kaynak ayırabiliyorlar. Bu yüzden dolayı da aramızda müşterek çalışmaları ortak dayanışma içinde görüşeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Bugün öğrenci evleri ile ilgili iddialara değindiniz. Adımlar atılacak dediniz. Kafalarda bazı soru işaretleri oluştu. Kız ve erkek öğrencilerin birlikte tuttuğu özel evlerle ilgili mi olacak adımlar?' sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi: "Kız erkek artık karışık yurt dönemini kapattık. Şu ana kadar Kredi Yurtlar Kurumundaki düzenlemeyi yüzde 75 yapmış durumdayız. Kızlarla erkeklerin aynı kampüsü paylaştığı yurtlar, aynı yerlerde kalmalarına fırsat verecek yurtlar bundan böyle olmayacak. Ev olayına gelince, bu birçok şikayetlerin olduğu, aynı dairenin kız erkek paylaşımı noktasında ciddi şikayetler var. Bu konuyu sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakar demokrat bir iktidar olarak ne gibi düzenlemeler yapılabilir, bunun psikolojik ve sosyolojik neticeleri nedir, ne değildir, bunun çalışmalarını yaparak bu şikayetleri değerlendireceğiz."

Başka bir gazetecinin, 'Valiliklerin ne gibi bir yetkisi var, bun evler özel evler?' sorusuna ise Erdoğan, "Bu düzenlemeden sonra gerekli yetkiyi alırlar. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız ve farklı gencin aynı evde kalması ne denli uygun olabilir. Siz kızına böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabiliyor musunuz? Yarın anne olduğunuz zaman kızınıza çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız sizin için hayırlı olsun. Ama bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa bununla ilgili yasal düzenleme yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda inisiyatifleri varsa bu inisiyatifi kullanmaları gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir." diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, 'Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Aziz Yıldırım tekrar başkan seçildi bu konuda neler söylersiniz?' sorusuna Erdoğan, "Kulüplerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmam doğru değil. Fenerbahçe camiası takdirini bu istikamette kullanmıştır. Sana düşen sadece hayırlı olsun demektir. Söylenenlerin, vaatlerin ne denli temelinin olup olmadığını; 1,5 yıllık sürem var diyor, 1,5 yıllık sürede Fenerbahçe camiası görecektir." karşılığını verdi.

"KABİNEDE REVİZYON HER AN OLABİLİR"

'Yerel seçimlerle ilgili kabinede revizyon söylentileri ile ilgili neler söyleyeceksiniz?' sorusuna ise Erdoğan şu cevabı verdi: "Revizyon için seçimlerle alakası yok, kabinede revizyon her an olabilir. Ama şu anda böyle bir revizyon olur mu olmaz mı, böyle bir düşüncem söz konusu değil, ama adaylıklar netleştikten sonra bazı yerlerde eğer bakan arkadaşlarımızdan aday olması gerekenler olursa neticelerini göreceğiz, ona göre de adım atacağız. Eğer olması gerektiği takdirde bakan arkadaşlarımız da verilen görev neyse o göreve gitmek durumundadır. O zaman tabi ki o arkadaşlarımızın yerine bir değişiklik yapmak durumundayız."

Başbakan Erdoğan, ziyaretin ilk durağı Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 6 Kasım'da Başbakan Jyrki Katainen ile görüşmelerde bulunacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Meclis Başkanı Eero Heinaluom'a nezaket ziyaretleri gerçekleştirecek.

Finlandiya'nın ardından İsveç'e geçecek Erdoğan, 7 Kasım'da İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile görüşecek. İsveç Kralı Carl 16. Gustaf tarafından kabul edilecek ve İsveç Parlamentosu Başkanı Per Westerberg ile bir araya gelecek.

Erdoğan, İsveç ziyaretinin ardından Polonya'nın başkenti Varşova'ya hareket edecek. 8 Kasım'da Başbakan Donald Tusk ile bir araya gelecek Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından kabul edilecek, Temsilciler Meclisi Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Bogdan Borusevic'e nezaket ziyaretinde bulunacak. Başbakan Erdoğan Varşova'da ayrıca, Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (PISM) tarafından düzenlenen bir toplantıda 'Türkiye-AB İlişkileri' konulu konferans verecek. Başbakan Erdoğan, üç ülkede Türk iş adamlarının da katılımıyla düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde