Erdoğan: İmameleri kopartmayacağız, tespihi dağıtmayacağız

Erdoğan: İmameleri kopartmayacağız, tespihi dağıtmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas, "Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdudur. Bu şehirde karşılık bulamayan bir siyasi hareketin ülkenin tamamında başarıya ulaşması mümkün değildir" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan: İmameleri kopartmayacağız, tespihi dağıtmayacağız
16px
24px
04.09.2019 13:51
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Sözlerine "Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünün ülkemiz milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını tazim ile yad ediyorum" diye başlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler vatanını bayrağını ve istiklalini koruyabilmek için nice kereler çetin imtihanlardan geçmiş inandığı değerlerden taviz vermemiş bir milletin mensuplarıyız. Tarihimizin en derin izlerini hafızalarımıza kazıyan dönemlerden biri Milli Mücadele yıllarıdır."

'SİVAS ANADOLU'NUN BİRLİK VE DİRLİK YURDUDUR'

Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

- 4 Eylül tarihi aziz milletimizin hafızasında çok önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıkları burada yapılmıştır. Sivas, Milli Mücadele'nin ve Cumhuriyet'in ilk merkezidir. Sivas, Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdudur. Bu şehirde karşılık bulamayan bir siyasi hareketin ülkenin tamamında başarıya ulaşması mümkün değildir.

- Burada manda ve himaye asla kabul olunamaz kararının alınmasıyla Milli Mücadelemizin gayesi bütün dünyaya ilan edildi. Bir asır sonra bir kez daha tekrarlıyoruz ki manda ve himaye asla kabul edilemez. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz.

- Amerikalı subay manda fikrine destek olmak için Sivas'ta kulis yapar sonunda ya istiklal ya ölüm kararı alınarak manda fikri tarihe gömülür. Buna rağmen Amerikalı general Türklerin işgaller karşısında paramparça olduğunda bir araya gelmelerinin mümkün olmadığında ısrar eder. Israrlı tutumu Mustafa Kemal'i öyle sinirlendirmiştir ki elindeki tespihin ipi kopar ve taneleri dağılır.

'SİYASET BAŞKA, POLİTİK ÇIKAR BAŞKA'

- Taneleri ipe dizen Mustafa Kemal tespih dağıldı ama bir araya getirecek olan sizler değilsiniz bu millettir diyerek konuyu kapatır. O imame koptuğu zaman tespih dağılır. İmameleri kopartmayacağız. Tespihi dağıtmayacağız ki bu millet bir olsun iri olsun diri olsun kardeş olsun ve hep birlikte Türkiye olsun. Türkiye manda tartışmalarını Sivas'ta kapattı. Ama bazı zihinlerde bu özlem hep devam etti. Siyaset başkadır politik çıkar başkadır.

Erdoğan, Babacan hakkında ilk kez konuştu: Kırgınım, bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok

- Misak- Milli'nin ne olduğunu bilmeyen güneyimizde 910 kilometre Suriye sınırımız var değil mi? Orası bir zamanlar Misak-ı Milli hudutlarıydı. Biz her fırsatta Rabiamızı dile getiriyoruz. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet diyoruz. Ya istiklal ya ölüm diyoruz. Bu yolu tıkamaya kapatmaya çalışanları da bir asır önce olduğu gibi milletimizle birlikte tarihe havale etmek boynumuzun borcudur. Ramazan Bayramı'na kadar Yüksek Hızlı Trenimizi Sivasımıza vardıracağız. George hızlı trene biniyorsa benim Ahmed'im Mehmed'im Ayşe'm Fatma'm da binecektir. İnşallah 2023'te hedeflerimize ulaşarak ecdada layık bir millet olduğumuzu göstereceğiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde