Erdoğan, 'Geçtiğimiz yıl Şırnak'a doğalgaz verdik' demişti, şimdi geldi

Erdoğan, 'Geçtiğimiz yıl Şırnak'a doğalgaz verdik' demişti, şimdi geldi

Erdoğan, Şırnak mitinginde "Geçtiğimiz yıl Şırnak'a doğalgaz verdik. Düğmeye basınca ev ısınıyor artık. Bu yıl içinde Cizre, önümüzdeki yıl Silopi ve İdil'e doğalgazı vereceğiz" demişti.

Erdoğan, 'Geçtiğimiz yıl Şırnak'a doğalgaz verdik' demişti, şimdi geldi
16px
24px
16.03.2019 12:11
ABONE OLgoogle

Şırnaklıların yıllardır özlemini çektiği doğal gaz çalışmaları, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihale sonrası bölgenin zorlu coğrafi koşullarına rağmen tamamlandı. 

İl merkezinde iç bağlantıları tamamlayan yüklenici firma, Şehri Nuh Mahallesi ve Şırnak Üniversitesi kampüsündeki 200 daireye doğal gaz vermeye başladı.   Erdoğan'a yanlış bilgi veriliyor, Şırnaklılar öyle şaşırdı ki!

Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 2016 yılının temmuz ayında Mardin'den BOTAŞ tarafından yapımına başlanan ulusal iletim hattının kasım ayında kente ulaştığını, yüklenici firma tarafından da şehir merkezinde iç dağıtımının sağlandığını belirterek, şöyle dedi:



"Başta üniversitemiz olmak üzere, sanayi sitesi, toplu konutlarımız ve üniversitemizin içindeki konutlar şu anda aktif olarak doğal gaz kullanımına başladı. Yaklaşık 200 ev aktif kullanıcı olarak doğal gazdan yararlanmaktadır. Bunun dışında da bin 50 konutumuza doğal gaz arzı sağlanmış durumdadır. İç bağlantılarına müteakip vatandaşlarımız burada da doğal gaz kullanmaya başlayacaklar. 2019 yılı itibariyle de yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımı hedeflemekteyiz. 25 kilometrelik bir hattı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şırnaklı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl sonu itibariyle Şırnak'ın yüzde 25'ine doğal gazı vermeyi düşünüyoruz." 

ERDOĞAN 5 GÜN ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beş gün önce Adliye Meydanı'nda düzenlenen Şırnak mitinginde açıklamıştı. Danışmanlarının hazırladığı konuşma metnini Cumhurbaşkanı Şırnak'ta okurken şunları söylemişti:

'Geçtiğimiz yıl Şırnak'a doğalgaz verdik. Düğmeye basınca ev ısınıyor artık. Bu yıl içinde Cizre, önümüzdeki yıl Silopi ve İdil'e doğalgazı vereceğiz.' Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri alkışlandı. Bazıları doğalgazın geldiğini Cumhurbaşkanının konuşmasından öğrendi. Mitingden sonra birbirlerine "Sizin eve doğalgaz geldi mi?" diye birbirlerine sordular. Anlaşıldı ki doğalgazın sadece ana borusu gelmiş. Doğalgazı evlere taşıyacak boru bile döşenmemiş."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde