Erdoğan: Faiz ne zaman düşecek?

Erdoğan: Faiz ne zaman düşecek?

Başbakan Erdoğan, sürpriz bir şekilde Bakan Babacan ile MB Başkanı Yılmaz'ı çağırarak, dalgalanmanın Türk ekonomisine verdiği zararın boyutu hakkında bilgi aldı.

Erdoğan: Faiz ne zaman düşecek?
16px
24px
21.08.2007 04:06
ABONE OLgoogle

 ABD'de yüksek riskli mortgage fonlarının batmasıyla birlikte dünya piyasalarında ortaya çıkan dalgalanmanın, Türk şirketlerine 45 milyar dolarlık zarar verdiğine ilişkin haberler Başbakan Tayyip Erdoğan'ı harekete geçirdi. Başbakan Erdoğan, dün sabah saatlerinde sürpriz bir şekilde Devlet Bakanı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı çağırarak, dalgalanmanın Türk ekonomisine verdiği zararın boyutu hakkında bilgi aldı.

GÖRÜŞME 1.5 SAAT SÜRDÜ

Başbakan Erdoğan'ın, Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Yılmaz ile yaptığı görüşme, Başbakan'ın Keçiören Subayevleri semtinde bulunan konutunda gerçekleşti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmeye, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı da katıldı. Görüşmeyle ilgili açıklama yapılmazken, görüşmede, global dalgalanmanın Türk piyasalarına etkisi, dalgalanmaya ilişkin alınan tedbirler, enflasyonla mücadele ve faizlerin ele alındığı bildirildi. Görüşmede, Babacan ve Yılmaz'ın, global dalgalanmanın dünya piyasalarındaki etkileriyle ilgili ayrıntılı bilgi verdiği ve Türkiye'nin bu dalgalanmadan en az etkilenen ülkelerin başında geldiğini söyledikleri kaydedildi.

İkinci kez çağırıyor

BAŞBAKAN Erdoğan'ın, görüşmede global dalgalanmanın Türk şirketlerine 45 milyar dolarlık zarar verdiğine ilişkin haberleri de hatırlatarak, dalganın boyutunun ne kadar olduğunu sorduğu belirtildi. Erdoğan'ın yine, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a, faizlerin sonbahardan itibaren düşeceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak; “Dalgalanma, faizlerin düşüşünü geciktirir mi” sorusunu yönelttiği öğrenildi.

Yılmaz'ın ise, dalgalanmanın önümüzdeki günlerde de sürmemesi halinde, faiz indirme planında bir değişiklik olmayacağını söylediği belirtildi. Öte yandan Başbakan Tayyip Erdoğan, Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ı, 2007 yılının ilk ayında da özel konutuna çağırarak görüştü. Söz konusu görüşmede, Başbakan Erdoğan, Yılmaz'ı, Merkez Bankası'nın asgari ücretin enflasyon üzerinde baskı oluşturduğuna ilişkin açıklamaları nedeniyle eleştirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde