Erdoğan, Esad’ı Putin’e şikayet etti: İlişkilerimizi sabote etmek istiyor

Erdoğan, Esad’ı Putin’e şikayet etti: İlişkilerimizi sabote etmek istiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Suriye yönetiminin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri sabote etmek istediğini söyledi.

Erdoğan, Esad’ı Putin’e şikayet etti: İlişkilerimizi sabote etmek istiyor
16px
24px
14.05.2019 07:35
ABONE OLgoogle

İki lider radikal örgütlerin gerginliği azaltma bölgelerinden çıkarılması yönündeki Soçi mutabakatına bağlılığını da teyit etti.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu akşam telefon görüşmesi yaptı. Görüşme Suriye ordusunun İdlib’e yönelik operasyonu başlayıp ilerleme kaydettiği bir döneme rastladı.  Esad: Erdoğan'la görüşmeye hazırız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre görüşmede Erdoğan ve Putin ikili ilişkilerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeleri ele aldı. Erdoğan, Suriye ordusunun son iki haftada İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesine yönelik ateşkes ihlallerinin endişe verici boyutlara ulaştığını; sivillerin yanı sıra okul ve hastanelerin hedef alınıp tahrip edilmesinin terörle mücadeleyle izahının mümkün olmadığını belirti.

Altun’a göre, Erdoğan Suriye rejiminin amacının İdlip’de Türk-Rus işbirliğini sabote etmek ve Astana ruhunu zedelemek olduğuna dikkat çekti. Altun şunları söyledi:

 “İdlip’de gerilimin tırmanmasının Anayasa Komitesi’nin ihdası ve siyasi sürecin akamete uğratılması riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekmiştir. Görüşmede her iki lider Soçi Mutabakatına olan bağlılıklarını teyit etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne dek Soçi Muhtırası’nın uygulanmasında önemli mesafe kat edildiğini, buna mukabil yaşanan saldırıların ortak hedeflere zarar verebileceğini belirtmiştir. Son olarak Bosna-Hersek’te yaşanan hükümet krizine de değinen Cumhurbaşkanımız, bölgenin uluslararası örgütlerle işbirliğini artırmasının barış ve istikrar için elzem olduğuna inandıklarını kaydetmiştir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde