Erdoğan-Doğan restleşmesi

Erdoğan-Doğan restleşmesi

İktidara yakın 7 gazete Doğan’la ilgili haber yaparken Hürriyet ‘Üçlü çete’ manşetiyle yanıt verdi.

Erdoğan-Doğan restleşmesi
16px
24px
23.10.2015 10:59
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan arasındaki tartışma yeni boyut kazandı.

7 gazetede Hilton haberi

İktidara yakın 7 gazete Aydın Doğan’ın yasalarla korunan Hilton’un bahçesine milyarlarca dolar rant elde etmek için ağaç katliamı yapmayı planladığını yazdı. Gazete haberinde, bu nedenle İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde bir ekip oluşturulduğu ve bu ekibin arazideki 1056 ağaca “Anıt değeri taşımayan ağaç” şeklinde rapor verdiği iddia edildi. Bu şekilde Doğan’ın arazideki ağaçları kesmesinin yolunun açıldığı belirtilen haberde, söz konusu girişimin Doğal Varlıkları Koruma Kurulu tarafından engellendiği iddia edildi.

Hürriyet’ten havuz manşeti

Doğan Grubu’nun “amiral gemisi” Hürriyet ise bu habere CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Sabah Grubu’nun sahibi Kalyoncu Ailesi’ne ait Zirve Holding ile ilgili iddialarını “Havuz patronuna şok CHP iddiaları” başlığıyla manşetine taşıyarak yanıt verdi. Hürriyet, internet sitesindeki haberde ilk kez “Havuz medyası” derken, Cemal Kalyoncu, Ethem Sancak ve ve Serhat Albayrak ile ilgili “Havuz Medyası’nın üçlü çetesi” ifadesini kullandı.

Sancak için ağır ifadeler

Doğan Holding Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, Star Medya Grubu’nun sahibi Ethem Sancak’a ağır ifadelerle tepki gösterdi. Kutadgu, Sancak için “Hangi parayla satın aldığı hâlâ belli olmayan gazetelerini ve televizyonlarını siyasetin Kalaşnikof’u haline getirdi. Devlet kurumlarından tahsilat mafyası gibi zorla ilan alan, kurum yöneticileri ilan tarifesi istediği zaman ‘Ne tarifesi, benim ne kadar paraya ihtiyacım varsa o kadar göndereceksin’ diye azarlayacak kadar pervasızlaşmış bir medya tetikçisi. Kumarcı yeğen ile BMC arasında sıkışmış bir bezirgan” ifadesini kullandı.

‘Kelkitli bizimle yürüyor’

Erdoğan ise dün Hak-İş Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hilton Oteli araziyle ilgili olarak rest çekti. 3. havaalanının finansmanını üstlenen firmalara karşı “malum medyanın” saldırdığını belirten Erdoğan, Aydın Doğan’a seslendi. Erdoğan, “Ama Hilton Oteli’nin arkasındaki o araziye otel müsaadesi, rezidans müsaadesi verilseydi ey Doğan o zaman keyfin yerinde olacaktı. Sana müsaadeyi vermedik diye çılgına döndün, bak şimdi de orası doğal SİT alanı ilan edildi, bundan sonra da zaten alamazsın. Bunlar hükümet devirip, hükümet kuran zihniyetlerdir” dedi. Kendisi Kasımpaşalıyım deyince Aydın Doğan’ın yanıt vererek “Ben de Kelkitliyim” dediğine işaret eden Erdoğan, “Kelkitli seninle yürümüyor, bizimle yürüyor” diye konuştu.

Erdoğan hedef saptırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’in yaptığı kesinleşen Ankara katliamını, “kolektif terör eylemi” olarak nitelendirerek, “Burada DAEŞ de var, burada PKK de var, burada El Muhaberat da var, burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır” dedi.

Erdoğan, Hak-İş’in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Hak-İş’i kuranların darbelere, 28 Şubat’ta “üçlü, beşli çetelere” direndiklerini belirten Erdoğan, televizyonlara, meydanlara çıkıp sağda solda “pervasızca, edepsizce, ahlaksızca” diktatör kavramını kullananlar olduğunu söyledi. Erdoğan, “Allah aşkına soruyorum, siz 28 Şubat’ta neredeydiniz, 12 Eylül’de neredeydiniz? Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi?” dedi.

Erdoğan, “Diyarbakır’da bir belediye Hz. Peygamberi son derece edepsizce, ahlaksızca resmeden karikatürü duvarlara astı. Yargıda süreç başladı. Temenni ediyorum ki gereğini en ideal şekilde yapacaktır” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde