Erdoğan ‘Daha da gelmem’ dedi, Davos ayağına geliyor

Erdoğan ‘Daha da gelmem’ dedi, Davos ayağına geliyor

Peres’le tartışarak ‘Daha da gelmem’ dediği Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları her yıl İstanbul’da da yapılacak

Erdoğan ‘Daha da gelmem’ dedi, Davos ayağına geliyor
16px
24px
10.10.2011 23:11
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan’ın 2009 yılında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le tartışarak ‘Daha da gelmem’ dediği Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları her yıl İstanbul’da da yapılacak

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘One minute’ çıkışı ile gündeme oturan Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları’nın artık her yıl İstanbul’da da yapılmasına karar verildi. Erdoğan, 2009 yılındaki toplantılarda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le katıldığı bir paneli terkederek “Daha da Davos’a gelmem” demişti. Yeni kararla, İsviçre’nin Davos kasabasındaki toplantı Erdoğan’ın ayağına gelmiş olacak.

Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, bir TV kanalında yaptığı açıklamada, Davos’u düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl İstanbul’a geleceğini, gelecek yılki toplantının 19-22 Haziran’da yapılacağını söyledi. Zapsu, “Sadece bir seferlik değil. Çünkü, hatırlarsınız daha evvelden de bir iki tane bölgesel toplantı yapılmıştı Türkiye’de. Yanlış hatırlamıyorsam, biri 90’lı yıllarda ve biri de birkaç yıl önce, fakat bu çok farklı bir toplantı. Artık küçük, bölgesel, ara sıra yapılan toplantılardan değil. Davos’un kurucusu Prof. Swaft ile anlaşmamıza göre bundan böyle her sene aşağı yukarı aynı zaman, ki önümüzdeki yıl inşallah bir aksilik çıkmazsa 19-22 Haziran arasında toplantı Türkiye’de İstanbul’da olacak” diye konuştu.

2009 yılında Davos-Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen ‘Gazze Orta Doğu’da Barış Modeli’ oturumuna katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in 25 dakika, kendisinin ise 12 dakika konuşturulduğunu” belirterek, “Bu kadar önemli bir konuyu görüşeceğimiz bir yerde kalkıp da bunu yarım saat, 35 dakikaya sıkıştıramazsınız” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın, toplantı moderatörünün kendisini susturmak için koluna elle müdahalesi üzerine söylediği ‘One Minute’ (1 dakika) sözcüğü yılın konusu olmuştu. Erdoğan koluna müdahalenin sürmesi üzerine moderatörün elini itmiş ve “Daha da Davos’a gelmem” diyerek salonu terketmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde