Erdoğan Coca Cola fabrikası açtı, ortalık karıştı! Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.

Erdoğan Coca Cola fabrikası açtı, ortalık karıştı! Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coca Cola fabrikasının açılışına katıldı, Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.

Erdoğan Coca Cola fabrikası açtı, ortalık karıştı! Cumhurbaşkanlığı sitesi sansür uyguladı.
16px
24px
12.08.2017 16:10
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrikasını açması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Coca Cola'nın Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan fabrikası, Coca-Cola'nın Türkiye'deki 10. fabrikası olacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde Erdoğan’ın açılışına katıldığı Coca-Cola fabrikasının ismi saklanarak, “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni (Isparta)” diye verildi.

Coca-Cola’nın İsrail’e destek verdiği iddiaları nedeniyle, Türkiye’de sık sık Coca-Cola için “İsrail malı” denilerek boykot çağrıları yapılmıştı. Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete de konuyu sayfalarına taşıyarak, Erdoğan’a verilen tepkiye dikkat çekti.

Milli Gazete sayfalarından haberi şöyle geçti:

“Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, Isparta'da açılacak olan fabrika ile ilgili olarak Turkishtime adlı ekonomi dergisine şu beyanatı verdi: "Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan'da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca- Cola İçecek olarak Türkiye'deki onuncu fabrikamızı Isparta'da açmaya hazırlanıyoruz. 1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyoruz. Ana hissadarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz."

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan Coca-Cola'nın Filistin halkına zulmeden İsrail'e büyük finanas desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı da var. Bugün sosyal medya ağlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikasının açılışına katılacak olmasına yönelik tepki gösteriliyor.”

ERDOĞAN NE DEDİ?

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanın hemen yanındaki OSB'ye geçti. Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Grubu'na ait 220 bin metrekare tahsisli alandaki yaklaşık 110 milyon dolarlık yatırım ve 300 kişiye istihdam sağlayacak.

"100 MİLYON TON MEYVE İŞLENECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta şöyle dedi:

“Anadolu Etap'ın önemli bölümü de ihracata giden yılda 100 milyon ton meyve işleyeceği, yaklaşık 125 milyon lira yatırım değerine sahip bu üçüncü fabrikasının şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Artık Isparta'nın meşhur elması başta olmak üzere meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. İnşallah çürüğe giden elmalar olmayacak. Hepsi en güzel şekilde değerlendirilecek. Bölgemizdeki meyve üreticileri ürünlerini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştu. Meyve su fabrikamız onlara da hayırlı olsun. Diğer yandan Anadolu Grubu şehrimizde 110 milyon liralık yatırımla bir içecek şişeleme fabrikası açtı. Bu tesisimizin de şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

BİREYSEL VE YATIRIMCI GÜVENLİĞİNDE EN KÜÇÜK SIKINTI YOK

Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen bu yatırımların uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır. Özelikle terörle mücadele konusunda edindiğimiz tecrübeler kriz durumlarında her meseleyi kendi mecrasında tutma kabiliyetimizi fevkalade geliştirmiştir. Şu anda dünyanın en sıkıntılı yerleri olan Suriye ve Irak ile sınırı olan Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa, Balkanlar, Rusya gibi bölgelerle çok yakın ve güçlü komşuluk ilişkileri sürüyor. Bu fotoğraf içinde ülkemizin ne bireysel güvenlik ne de yatırımcı güvenliği konusunda en küçük sıkıntısı yoktur" diye konuştu.

"ALMANYA SEÇİMLERDEN SONRA NORMALE DÖNER"

Türkiye'nin hukuk devleti ilkesi konusundaki titizliğinin pek çok batı ülkesinden çok daha ileri düzeyde olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Terörle bu boyutta bir mücadele içinde olup da bizim kadar soğukkanlılığını koruyabilen pek az devlet olduğunu hep birlikte görüyoruz. Daha bir yıl önce darbe teşebbüsü gibi içinde işgal ihtimali dahil her türlü felaketin bulunduğu bir tehdit yaşamış olmamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız. Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Hollanda'nın 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahade ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlarda normale dönecektir."

YATIRIMCI VE TURİSTLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞANLARA SESLENDİ

Bu süreçte Türkiye'ye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcı ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışılmasının ne siyasi ne de ticari ahlakla izah edilemeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şu anda Antalya'daki otellerimizin doluluk oranı dün itibariyle yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oldu ya, bu kadar yapıyorsunuz, buraları seven yine buralara akıp geliyor. Ülkemizle ilgili spekülasyonların Avrupa'nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılarda bildikleri ve gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın 4'ü Alman firmasıydı. Türk firmalarıyla ortak girdiler. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılarda ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyorlar. Ondan iki hafta önce şehir hastanesi projesinde, yine Japonya- Türk işbirliğiyle 1.5 milyar dolarlık bir adım atıldı ve Japonlar bu yatırımın neredeyse yüzde 80 civarında kredisini temin etti. Eğer güven olmazsa böyle bir şeye bunlar girer mi? Aynı şekilde şimdi Almanların en güçlü firması meşhur Siemens neredeyse 150 yıldır bu ülkede faaliyet gösteriyor. Onlarda yine Türk firmalarıyla birlikte bu adımı atıyorlar. Aynı şeyi güneş enerjisinde gördük. Son bir- iki aydır bu yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz hiçbir zaman sadece keseri kendimize yontmadık. Her zaman birlikte kazanalım çağrısı yaptık, bu anlayışla hareket ettik."

14 YILDA 181 MİLYAR DOLAR YABANCI YATIRIM

Türkiye'nin 1984- 2001 yılları arasında uluslararası yatırım notasında 13.5 milyar dolar aldığını, 2002- 2016 arasındaki 14 yıl içinde ise aldığı yatırımın 181 milyar dolar olduğunu kaydeden Erdoğan, birilerinin sürekli gündeme getirdiğini iddia ettiği olağanüstü halin sadece terörle mücadeleyle sınırlı olduğunu söyledi. “Olağanüstü Hal, girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına aymaya yöneliktir" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"İşte bu fabrikanın açılış sürecinde olduğu gibi sağladığımız teşviklerle girişimcilere oldukça cazip imkanlar sağlıyoruz. İstihdamdan vergiye, altyapıdan ihracata kadar her alanda yatırımcıların önünü açarak büyümemizi gelişmemizi hızlandıracak adımları atıyoruz. Nitekim büyümeden ihracata, üretimden istihdama tüm ekonomik göstergeler olumlu yönde seyrediyor. Turizmde de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye'yle ilgili onursuz kampanyalar yürütenlerin tatillerini ülkemizde geçiriyor olmaları söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadıklarını gösteriyor. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir. Her şey gelip geçtiğinde bizim aklımızda ve gönlümüzde kalan ise işte bu zor zamanımızda yanımızda bulunanlar olacaktır."

SOSYAL MEDYADAN GELEN TEPKİLER

 

">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
">12 Ağustos 2017
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde