Erdoğan, Can Dündar'ı tehdit etti: Bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu

Erdoğan, Can Dündar'ı tehdit etti: Bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu

Erdoğan, dün akşam TRT Haber’de katıldığı programda, Adana’da durdurulan MİT TIR’larındaki silah görüntülerini haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı tehdit etti.

Erdoğan, Can Dündar'ı tehdit etti: Bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu
16px
24px
01.06.2015 08:05
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam TRT Haber’de katıldığı programda, Adana’da durdurulan MİT TIR’larındaki silah görüntülerini haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı tehdit etti. Dündar’ı casusluk ve ajanlıkla suçlayan Erdoğan, “Ben davamı da açtım, bunların bütün derdi Türkiye’nin imajına şu anda gölge düşürmek. Ve bu haberi özel haber olarak yapan kişi de bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu.” dedi.

TIR’ların Bayırbucak Türkmenlerine gittiğini savunan Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan haberdeki rakamların doğru olmadığını iddia etti. Görüntülerin, ‘paralel yapı’ tarafından gazeteye servis edildiğini öne süren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu haberde geçen şeyler hilaf-i hakikat. Milli İstihbarat Teşkilatı’na yönelik atılan o iftiralar gayrimeşrudur. Bir ajan faaliyetidir, casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içerisine bu gazete de girmiştir. Orada şimdi rakamlar filan veriliyor. Bütün bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel yapı. Oradan alarak bunları yapıyor.” diye konuştu.

CAN DÜNDAR, TWİTTER'DAN CEVAP VERDİ

Erdoğan’ın bu sözlerine Can Dündar’ın cevabı gecikmedi. Dündar, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu suçu işleyen kişi, bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmayız onu.” dedi.

Twitter'da #CanDündarYalnızDeğildir hastag'iyle Can Dündar'a destek mesajları gelirken, kısa sürede TT oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde