Erdoğan: Bugün ilk kez açıklıyorum, MB rekor kırdı

Erdoğan: Bugün ilk kez açıklıyorum, MB rekor kırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında Merkez Bankası'nın kırdığı rekoru açıkladı

Erdoğan: Bugün ilk kez açıklıyorum, MB rekor kırdı
16px
24px
19.04.2013 09:38
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.. Erdoğan konuşmasında “Bugün ilk kez açıklıyorum, Merkez Bankamızın döviz rezervi rekor kırarak 130 milyar dolara ulaştı” dedi.

Çözüm süreci ve gündeme dair gelişmelere ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan'ın konuşmasında "Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda, CHP, MHP ve BDP'nin bu yönetimlerle, bu söylemlerle, bu politikalarla ayakta kalabilmesi asla ve asla mümkün değildir" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon iktidarının günah ortağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Devlet Bahçeli, ekonomide dış politikada, iç politikada bu milletin başını öne eğdiren, bu milleti dünya karşısında mahcup duruma düşüren kişinin ta kendisidir" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Sayın Bahçeli'nin zihniyle dili arasındaki kayış koptu. 1999'da, 'MHP ile koalisyonu içime sindiremiyorum' diyen hanımefendiye ağzını açmayan, tıpış tıpış gidip koalisyona ortak olan, o gün kuzu kesilen Sayın Bahçeli, bugün aslan postunda bize kükrüyormuş gibi yapıyor. Bugün bize karşı yaptığı şovu 1999'da yapamadı.

Türkiye’nin gündeminden terörü söküp çıkardığımızda MHP’den geriye ne kalacak? Ekonomi politikaları mı, dış politika mı, sosyal politika mı kalacak?
MHP'nin 2002 öncesinde bu ülkeye ödettiği bedeli milletim unutmadı. Onların açtıkları çukuru doldurmak için mücadele verdik. IMF’nin borcunu ödememiz 10 yıl sürdü. 3,5 yıl iktidarda kaldılar, 35 yıl kapanmayacak yaralar açtılar. Bugün ilk kez açıklıyorum. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 130 milyar dolara ulaştı dün itibariyle yeni bir rekor kaydederek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde