Erdoğan: Böyle bir sürece ihtimal vermiyorum

Erdoğan: Böyle bir sürece ihtimal vermiyorum

Başbakan Erdoğan, 'AK Parti kapatılabilir mi, kapatılamaz mı' iddialarına cevap verdi..

Erdoğan: Böyle bir sürece ihtimal vermiyorum
16px
24px
19.04.2010 00:58
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti kapatılabilir mi, kapatılamaz mı' gibi şeyleri düşünmeyi de söylemeyi de doğru bulmadığını belirterek "Çünkü biz şu anda hizmet aşkıyla ülkemizde çalışmaya gece gündüz demeden devam ediyoruz. Zorlama şartlarla, bir şeyler oluşturmak, Google'lardan, Youtube'lardan toplanan şeylerle bir şeyler oluşturmak, iddianameler hazırlamak öyle zannediyorum ki Türkiye'nin hukuk sistemini de ciddi manada rencide eder. Böyle bir sürecin olacağına ihtimal vermiyorum" dedi

Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI MİNDERE ÇEKME OPERASYONUDUR..."

'Siz halka güvendiğinizi söylüyorsunuz. Madem öyle bu 3 madde de ayrı gitsin referanduma. Halk neticede yine onları kabul ederse halkın iradesi kabul edilmiş olacak. Bu da bir düz mantık neticesinde uygulama olamaz mıydı" sorusu üzerine Erdoğan, "Halka götürme noktasında bir sıkıntıları yoksa buyursunlar, o zaman tamamını halka götürelim. Rahat olsunlar, tamamını halka götürelim. Öyle bir karar da alınabilirdi" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Şu anda bile mesela Cumhurbaşkanına daha hiç gündemde olmadığı dönemde direk çağrıyı Cumhurbaşkanına yaptılar. Bir defa bu işin muhatabı sayın Cumhurbaşkanımız değil ki, bu işin muhatabı Meclis Başkanlığıdır. Cumhurbaşkanımızın devrede olacağı zaman ancak Meclisten geçtikten sonraki süreçtir. Bu nedir, Sayın Cumhurbaşkanımızı mindere çekme operasyonudur. 'Şark kurnazlığı' dediğim olay oydu" diye konuştu.

"Kapı tamamen kapandı mı?" denilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, bu safhada sonra yapılacak bir şeyin olmadığını belirtti.

YÜKSEK YARGIDAN GELEN TEPKİLER

Bir gazetecinin, "Yüksek yargı neden bu kadar tepki gösteriyor? Hukuk devletinin ihmal edilmesinden tutunda değiştirilemez anayasa maddelerine kadar çeşitli tepkileri var. Yüksek yargı temsilcilerinin o zaman niçin bu kadar tepki gösteriyorlar?" demesi üzerine Erdoğan, "Bunların hepsi yorumdur. Çok açık net bütün maddeler ortada. Eğer böyle bir şey varsa çıkarlar somut olarak söylerler 'şu var' derler. Somut olarak siz bu güne kadar yüksek yargının ağzından bir şey duydunuz mu? Hiçbir şey demedi" dedi.

"330 İLE İLGİLİ BİR ENDİŞEYİ ASLA TAŞIMAM"

"Anayasa değişikliği için 330'u bulma konusunda bir endişeniz var mı? Partinizden fireler olabilir mi? Partinizin kapatılması ile ilgili bir kaygınız var mı sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "330 ile ilgili böyle bir endişeyi asla taşımam. Böyle bir şeyi şu ana kadar görmedim bundan sonra da görmek istemem. Arkadaşlarımı bu kadar hassas bir konuda bütün hepsi hemen hemen yurt dışı seyahatlerini iptal etmiş vaziyetteler" diye konuştu.

ERMENİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan ile imzalanan protokollere ilişkin, "Ne imzalandıysa biz arkasındayız ama o metnin içerisinde bir ifade var ne diyor; 'bölge barışını sağlamaya yönelik' diyor. Şimdi bölge barışının içerisinde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki bu sıkıntı var. Bu barışı bu defa sağlamamız lazım çünkü bu kapıların kapanmasının nedeni bu" dedi.

ERGENEKON

"Ergenekon ile ilgili sürecin çok uzamasının, yargılamaların çok uzamasının, hakkında mahkumiyet kararı çıkmayan insanların uzun süreler içerde kalmasının sıkıntı yarattığı yorumları yapılıyor. Siz bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gecikmiş adalet adalet değildir diye malum, hukukun içinde böyle bir tespit var. Gönlümüz bu sürecin böyle uzamasından yana değil. Bunun uzamasını istemeyiz. Bir an önce neticelenmesi bizi de rahatlatır, inanıyorum ki ülkeyi de rahatlatır. Adil olmayan bir durumda hakikaten orada kalanlar varsa bu da onlar için adil bir yaklaşım tarzı olmaz. Gönlümüz bir an önce neticelensin, bir an önce karara bağlansın istikametindedir."

Erdoğan, bilişim teknolojileriyle arasının nasıl olduğu, e-mail adresi bulunup bulunmadığı soruları üzerine, mail adresi olduğunu ancak cevapları sekreterlerinin verdiğini söyledi.

"Youtube'a nasıl giriyorsunuz? 'Ben giriyorum, siz de girin' dediniz" sorusuna gülerek, "O kadar mahrem şeyleri sizlere veremem. Bunlar bende kalsın. Ulaştırma Bakanı Binali Bey'e havale ettim, vekaleten yürütüyor o işleri" karşılığını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde