Erdoğan: Biz onları muhatap almayacağız

Erdoğan: Biz onları muhatap almayacağız

Başbakan Erdoğan Feshane'de düzenlenen programda Kastamonulular ile buluştu.

Erdoğan: Biz onları muhatap almayacağız
16px
24px
27.04.2011 20:27
ABONE OLgoogle

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kışkırtmayla, tahrikle, hakaret, küfür, istismar, şiddetle seçim sürecinde oy kapmanın ihtirası içinde olanları muhatap almayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Bunlara aldanmayacağız. Onların dili ile ne ben ne arkadaşlarım konuşmayacağız. Onların seviyesine düşmeyeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Feshane'de düzenlenen programda Kastamonulular ile buluştu. Katılımcılar ile yemek yiyen Başbakan Erdoğan yemek öncesi bir konuşma yaptı. Temiz siyaset yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Biz siyaseti kirletenlerden olmadık. Siyaset bizim için millete hizmetin bir yoludur. Hizmetlerimiz sayesinde 3 Kasım sonrasındaki her seçimde milletimiz bize teveccühünü gösterdi. Biz siyaseti yalan üzerine kuranlardan olmadık. Siyaseti mal mülk edinmek için bir araç görenlerden hiç olmadık. Milletimizin bugüne kadar görmediklerini onlara devlet olarak takdim eden bir kadronun aktörleri olduk." diye konuştu.

Milli eğitime ayırdıkları bütçenin birinci sıraya yerleştiğini belirten Erdoğan, "En büyük kadroyu her yıl milli eğitime veriyoruz. Çünkü Türkiye'nin eğitim öğretim sorununu çözmediğimiz sürece kalkınmayı gerçekleştiremeyeceğimize inanmıştık. Bunun adımlarını attık atmaya devam ediyoruz. Milli eğitimde çok önemli bir adım atıyoruz. Artık kara tahtalara son veriyoruz. 4 sene içinde Türkiye'deki tüm okullarımızın tüm dersliklerimizin hepsine akıllı tahtayı yerleştireceğiz. Yavrularımızın eline de elektronik kitaplarını vereceğiz. Bunlar tamamıyla ücretsiz olarak devletin yavrularına takdimi olacaktır. Dört yılda bu projeyi bitireceğiz. Dünyanın en ileri teknolojisi neyse bu ülkeye o gelecek." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında kendisine yönelik küfür olarak yorumlanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine de üstü kapalı göndermede bulundu. Erdoğan, "Bizim üslubumuz Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş'ın, Mehmet Akif'in dilidir. Hani Mevlana diyor ya, 'Dil gönlün aynasıdır, dil insanın içinde ne varsa onu söyler' Bizim içimizde aşk var, sevda var. Bizim içimizde millete hizmet sevdası var. Bizim içimizde kardeşlik ve dayanışma var. Biz tüm Türkiye'nin dili ile konuşuruz. Eleştireceğimiz zaman ölçüyü kaçırmaz edep dairesinden çıkmayız. Bizde öfkenin dili bile bir nezaket taşır. Hacı Bektaşi Veli öyle diyor: Eline, diline, beline hakim olacaksın. Bunu yaptığın sürece hiçbir şey kolay kolay olmaz." ifadelerini kullandı.

12 Eylül halk oylamasında CHP, MHP, BDP ve terör örgütünün aynı safta buluştuğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Zaten mecliste kendileri ile anlaşamadık. Hepsi bir araya geldiler. Partilerinin kapanmasından dert yananlar ki bunlardan en önemlisi BDP'dir. Partilerin kapatılmasını önlemeye yönelik maddede parlamentoda bize destek vermedi. Ondan sonra çıktı partilerimiz kapatılıyor diye dert yandı. AK Parti karşısında blok oluşturdular. Bugün üsluplarıyla kışkırtmalarıyla bu partiler Türkiye sevdasında değil AK Parti karşıtlığında buluşmuş durumdalar. Kışkırtmayla, tahrikle, hakaret, küfür, istismar, şiddetle seçim sürecinde oy kapmanın ihtirası içindeler. Açık söylüyorum. Bunları muhatap almayacağız. Bunlara aldanmayacağız. Onların dili ile ne ben, ne arkadaşlarım konuşmayacağız. Onların seviyesine düşmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız. Biz eserlerimizle konuşacağız." şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde