Erdoğan Bayraktar: Olmasaydı daha iyidi!

Erdoğan Bayraktar: Olmasaydı daha iyidi!

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ı "şüpheli" sıfatıyla dinledi.

Erdoğan Bayraktar: Olmasaydı daha iyidi!
16px
24px
26.11.2014 20:38
ABONE OLgoogle
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,  eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski  İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan  Bayraktar hakkındaki iddiaları araştırmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu,  AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Komisyon,  Bayraktar'ı,  "şüpheli" sıfatıyla dinledi. Komisyon'da yaklaşık 1,5 saat kalan  Bayraktar, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, "Yayın yasağı varmış. Yayın  yasağı olmasaydı daha iyiydi" dedi. 
 
Soruşturma Komisyonu, Bayraktar'dan sonra da toplantısına bir süre  devam etti. 
 
Komisyon Başkanı Hakkı Köylü,  toplantı sonrasında gazetecilerin yayın  yasağıyla ilgili soruları üzerine, "Yayın yasağını Komisyon Başkanı sıfatıyla ben  istedim. Bunu istemeye yetkim var.  Gereği neyse onu yaptık. Sonunda bunu yapmaya  mecbur kaldık. İş buraya kadar gelmeseydi belki istemeyecektik. Soruşturma  tamamen ifşa edildi. İçinde ne var, gelenin ifadesi, gelen belgeler, tutanaklar  maalesef bazı Komisyon üyeleri tarafından ifşa edildi. Soruşturmanın sağlığı  ortadan kalkıyor, geleceğini de tehlikeye atıyoruz. Bundan dolayı yayın yasağını  istemek zorunda kaldım" dedi. 
 
Mahkemeye TBMM Başkanlığı'nın kurumsal başvurusu olmadığını ifade eden  Köylü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bilgisi olup olmadığı sorusuna, "Var veya yok.  O önemli değil. Bu konu bizi ilgilendirir, kimseyi ilgilendirmez. Soruşturmanın  selameti ve gizliliğinin korunması en baştan benim görevim. Bu görevimi yerine  getirebilmek için alınması gereken tedbirleri almak zorundayım. En son olarak bu  tedbiri almak zorunda kaldım" karşılığını verdi. 
 
Köylü,  "Soruşturma  Komisyonu tarafından yürütülen, soruşturmanın gizliliği sürekli olarak ihlal  edilerek ilgililer hakkındaki masumiyet ilkesi çiğnenmiş olup kişilik haklarının  daha fazla zedelenmesinin önlenmesi ve gizliliğin sağlanması için alınan  tedbirler yetersiz kaldığından Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla mahkemeye  başvurularak soruşturmayla ilgili detayları mahkeme kararında belirtildiği  şekilde yayın yasağı kararı alınmıştır" ifadesini kullandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde