Erdoğan: Bankanın biri 6 milyar kar açıklamış. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız...

Erdoğan: Bankanın biri 6 milyar kar açıklamış. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız...

Erdoğan, bir bankanın 6 küsur milyar lira net kâr ettiğini söyleyerek “Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Merkez Bankası’nın aktif olması gerekiyor” dedi.

Erdoğan: Bankanın biri 6 milyar kar açıklamış. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız...
16px
24px
07.02.2018 10:24
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 bilançoları gelmeye başlayan bankaların kârları üzerinden yeniden faiz eleştirisi yaptı. Erdoğan, bir bankanın 6 küsur milyar lira net kâr ettiğini söyleyerek “Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Merkez Bankası’nın aktif olması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizler konusunda tepki gösterdiği bankalara mesaj vererek, “Birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor, 6 küsur milyar TL. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Birinci derecede Merkez Bankası ve BDDK aktif rol almak zorunda. Siz aktif rol almadıktan sonra, öbürleri istediği gibi at oynatır. Kesinlikle faizde taviz vermeyeceğiz” dedi.

Vatikan-İtalya temaslarını kendisini izleyen gazetecilere değerlendiren Erdoğan, ekonomi konusunda şu mesajları verdi:

6 MİLYAR LİRA KÂR AÇIKLADI

Faizle ilgili yaptığımız son zirveden sonra arkadaşlar kendi aralarında bir çalışma yürütüyorlar. Bundan sonra tekrar bir araya geleceğiz. Enflasyon, çift haneli rakamdan tek haneye inmiş değil. Bu mantıkla, bu kafayla gidildiği sürece inmez de. Şu anda yüzde 16, 17, 18, hatta 20’nin üzerinde faiz uygulayan bankalar var. Bunların olduğu bir finans sektörü içinde, bir bankacılıkta, yatırımcı nasıl olacak da işin içine girecek? Bu şartlarda istihdam nasıl düzelecek? Yatırım olmadan istihdam olur mu, olmaz, olmayacak. Ama birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor: 6 küsur milyar TL. Şimdi biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Bu faiz lobisine çalışırken orada ezilen kim? Millet zannediyor ki krediyi alan eziliyor; krediyi alan değil aslında tüketici eziliyor. Krediyi alan, öyle veya böyle işini çeviriyor; çeviremiyorsa da batıyor. Bütün bunları görmezden gelmek doğru değil.

İŞTE KARI 6 MİLYARI GEÇEN BANKALAR

Garanti Bankası'nın 2017 yılında konsolide net karı 6 milyar 387 milyon 974 bin TL oldu.

İş Bankası'nın 2017 yılında konsolide net karı 6,2 milyar TL oldu.

Akbank'ın 2017 yılındaki konsolide net karı, 6 milyar 20 milyon lira oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde