Erdoğan, Bahreyn'de: 4 önemli anlaşma imzalandı

Erdoğan, Bahreyn'de: 4 önemli anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn'in başkenti Manama'ya ulaştı.Erdoğan'ın bu ziyaretinde iki ülke arasında diplomasi, ekonomi, enerji, savunma alanlarında 4 anlaşma imzalandı.

Erdoğan, Bahreyn'de: 4 önemli anlaşma imzalandı
16px
24px
13.02.2017 08:40
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn'in başkenti Manama'ya ulaştı. Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın bu ziyaretinde iki ülke arasında diplomasi, ekonomi, enerji, savunma alanlarında 4 anlaşma imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la birlikte Bahreyn'in başkenti Manama'ya geldi. Erdoğan'ı Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında iki ülke arasında diplomasi, ekonomi, enerji, savunma alanlarında 4 anlaşma imzalandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bahreyn Kralı Al Halife tarafından "Şeyh İsa bin Salman al Khalifa Madalyası" verildi. 

ERDOĞAN: BAHREYN'İN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Ortak gayretlerimizle Türkiye-Bahreyn kardeşliğini güçlendirmeye, farklı alanlarda kök salmaya devam edecektir. Türkiye hem iyi hem de kötü gününde Bahreyn'in yanında olmayı sürdürecektir" dedi.

Törende kendisine Şeyh İsa bin Salman Al Halife Madalyası tevdi edilen Erdoğan, Bahreyn Kralı'nın Ağustos ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarete değinerek, "En zor günümüzde yanımızda durarak gönlümüzde daimi bir taht kurmuştunuz. Bu defa bu dost toprakları heyetimle birlikte ziyaretimde Bahreyn'in en üst düzeydeki Şeyh İsa bin Salman Al Halife Madalyasıyla bizleri onurlandırıyorsunuz. Bu madalyayı hem Türk ve Bahreyn devletleri hem de Türk halklarının kardeşliğinin bir nişanesi olarak kabul ediyorum. Dostluk ve kardeşliğimizin baki, işbirliğimizin daimi olmasını Rabi'mden niyaz ediyorum. Aynı irade ve kararlılığın sizlerde de mevcut olduğunu görmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Sevgili Peygamberimiz bir Hadis-i Şeriflerinde 'Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir' buyuruyor. İnşallah ortak gayretlerimizle Türkiye-Bahreyn kardeşliğini güçlendirmeye, farklı alanlarda kök salmaya devam edecektir. Türkiye hem iyi hem de kötü gününde Bahreyn'in yanında olmayı sürdürecektir. Bölgemizin istikrarı, huzuru ve istikbali için el birliği ve güç birliği içinde çalışacağımıza inanıyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde