Erdoğan, Babacan ve Başçı'nın istifa söylentilerine ne dedi?

Erdoğan, Babacan ve Başçı'nın istifa söylentilerine ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi çözüm süreci ve faiz tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Erdoğan, Babacan ve Başçı'nın istifa söylentilerine ne dedi?
16px
24px
01.03.2015 09:02
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketinden önce basın açıklaması yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreci ve PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin "Çağrılar güzeldir ama aslolan daha önceden söylediğim gibi uygulamadır. Acaba bu uygulama şu seçim öncesinde veya seçimlerde araziye ne kadar yansıyacak? Bundan önce mart seçimlerinde maalesef yansımadı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Yine aynı şekilde devam etti. Temennim odur ki, yapılan açıklamaların arkasında durulur ve bununla ilgili adımlar da atılır" dedi. 

Erdoğan, "Silahları bırakması gereken bölücü örgüttür, güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir" diye konuştu.

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin ise "Burada adeta bir ikili görüntü söz konusu. Bugün Yalçın beyle birlikte açıklama yapanların yaptığı açıklamalar farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. İmralı'ya gidenlerin yaptığı açıklama farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. Böyle şey olmaz. Demek bunların oturmuş bir ilkesi yok" ifadelerini kullandı. 

"KRİTİK AŞAMA GEÇİLDİ"     

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Değerli kardeşimin misafiri olarak Suudi Arabistan'a gideceğim. Bir heyet bize eşlik edecek. 23 Ocak'ta Kral Abdullah'ın cenaze namazına eşlik etmiştim, acılarını paylaşmıştık. Kral Selman'ı tebrik amacı da taşıyordu.  Bombalanan her şehir bizim şehrimizdir, öldürülen her çocuk bizim çocuğumuzdur. İnşallah 2 Mart’ta Riyad’da da kardeşim Kral Selman ile yapacağımız görüşmelerde işbirliğimizin çeşitli yönlerini ele alacağız. Suudi Arabistan’la benzer tutum ve yaklaşımlara sahibiz. Türkiye olarak Suudi Arabistan’la ilişkimizi özel önem verdik. Bu ilişkilerimiz olumlu istikamette gelişmiştir. Amacımız bu ilişkilerin daha da iyileştirilmesidir. Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretim olacaktır.

YAŞAR KEMAL'İN VEFATI

Gerek eşini, gerek yeğenini aradım. Büyük üzüntü içindeyiz, baş sağlığı diliyorum.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE TARİHİ ADIM

Silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklentimizdi. Şimdi de çözüm süreciyle devam eden ve artık bunu noktalayalım diye bir çağrıdır.  Çağrılar güzeldir ama aslolan daha önceden söylediğim gibi uygulamadır. Acaba bu uygulama şu seçim öncesinde veya seçimlerde araziye ne kadar yansıyacak? Bundan önce mart seçimlerinde maalesef yansımadı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Yine aynı şekilde devam etti. Temennim odur ki, yapılan açıklamaların arkasında durulur ve bununla ilgili adımlar da atılır. 

Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama nedir? Silahların bırakılmasıdır. Bırakıldığı andan itibaren da zaten bu ülkede huzur, refah ortamı çok daha farklı bir şekilde gelişecektir.

Burada silahı bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Eğer burada güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir, böyle bir şey olmaz. Güvenlik güçlerinin enstrümanıdır silah. Onunla beraber yaşar ve o silahın hedefi huzurdur, güvenliği sağlamaktır, huzuru getirmektir. Kalkıp da asker, polis bunlar da silahı bıraksın deniliyorsa, böyle saçmalık olmaz.

"ŞAKA YAPIYOSUN HERHALDE..."

Ziyareti sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soru üzerine...

Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil. Böyle bir şeyin olabilmesi için çok ciddi bir defa olumlu istikamette adımların atılabilmesi lazım.

FAİZ  VE İSTİFA TARTIŞMALARI

(Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceği iddiaları) Bu yorumlar dedikodu. Faiz konusunda benim duruşumu zaten biliyorsunuz.Devletin borçlanma faizinde  büyük mücadeleler sonucunda geldik. Bir de faize karşı duran arkadaşlarımız var. Bugün 1 puan faizin bu ülkeye maliyeti 2,5 milyar dolardır. Amerika'daki faiz oranlarına, Japonya ve Avrupa'daki faiz oranlarına bakacaksınız. 1, 1,5 buralarda dolaşan faiz oranları var. Bunlar gerçekten akıllarını peynir ekmek ile mi yediler, bu kadar düşük faiz uygulaması yapıyorlar. Bize ne oluyor? Biz niye 7,5 politikası faizinde tutuyoruz. 

Bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Biz faiz lobisine hizmet etmekle mükellef değiliz. Bunu kim savunuyorsa savunsun bana göre faiz lobisinin kulu kölesidir ve bu ülkeye de yine söylüyorum ihanet içindedir

Ret politikalarını biz kaldırdık, asimilasyon politikalarını biz kaldırdık, inkar politikalarını biz kaldırdık. İşte bunlar kimlik sürecidir. Bunları getiren biziz. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde