Erdoğan Ankara’yı karıştırdı, toparlamak bakanlara düştü

Erdoğan Ankara’yı karıştırdı, toparlamak bakanlara düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü kredi derecelendirme kuruluşlarını ilişkileri kesmekle tehdit etti.

Erdoğan Ankara’yı karıştırdı, toparlamak bakanlara düştü
16px
24px
17.09.2014 07:23
ABONE OLgoogle
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar dönüşü kredi derecelendirme kuruluşlarını ilişkileri kesmekle tehdit etti. Hükümet yetkilileri ise, Türkiye ekonomisi için kritik önem taşıyan bu kuruluşlarla ilgili Erdoğan’ın açıklamasını toparlamaya çalıştı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bank Asya ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına yönelik değerlendirmeleri ekonomi gündemini değiştirdi. Katar dönüşü uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, Bank Asya ile ilgili olarak; “Dip yapma süreci var. BDDK kararını vermeli, aksi takdirde sorumlu olur. Bankacılık kuralları var, taşıma suyla değirmen dönmez. Takip edip bilgi almalıyız, ben takipteyim. Bana gelen riskli durumda olan başka bir banka bilgisi yok” dedi.

Kredi derecelendirme kurumlarına ilişkin de konuşan Erdoğan; “Ekonomik bir risk söz konusu değil. Bunlar siyasi açıklamalar, ekonomik ve bilimsel bir temeli yok.

Başbakan’a söylerim, gerekirse Fitch ve Moody’s ile ilişkileri keseriz. Bunlar bize bir şey kazandırmış değil” ifadelerini kullandı.

TOPARLAMAK BAKANLARA DÜŞTÜ

Bu açıklamaların ardından AKP’nin bütün üst düzey isimleri Erdoğan’ın sözlerini toparlamaya çalıştı. Ali Babacan “BDDK’nın bağımsızlığına” işaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bankacılık kurallarına uyanların çekinmesine gerek olmadığını” ifade etti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde