Erdoğan, ABD'ye gidiyor! Trump'la görüşecek mi?

Erdoğan, ABD'ye gidiyor! Trump'la görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-27 Eylül'de BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de olacak.

Erdoğan, ABD'ye gidiyor! Trump'la görüşecek mi?
16px
24px
10.09.2018 15:50
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23-27 Eylül'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de olacak. Erdoğan ardından 27-29 Eylül'de Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için 23- 27 Eylül'de ABD'yi ziyaret etmeyi planladığı duyuruldu.

Erdoğan, ABD'deki ziyaretinin ardından 27-29 Eylül'de Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Çalışmaları 18 Eylül'de New York BM Genel Merkezinde başlayacak. Genel kurulun alt düzey çalışmaları bir hafta sürecek.

25 Eylül'den itibaren ise üst düzey toplantılar başlayacak ve 9 iş günü devam edecek. 25 Eylül'de başlayacak hükümet başkanlarının Genel Kurul'a hitapları sabah ve öğleden sonraki oturumlarda sürecek.

Hükümet başkanlarının genel kurula hitapları 1 Ekim'de sona erecek.

Erdoğan-Trump yüz yüze görüşebilir iddiası

Hükümete yakınlığı ile bilinen Habertürk yazarı Serdar Turgut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yüz yüze görüşerek iki ülke arasında krize sebep olan konuları görüşebileceğini iddia etti.

Turgut'un, "Erdoğan ve Trump, Eylül'de yüz yüze görüşebilir" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türk Amerikan ilişkisinin geleceği açısından önümüzdeki 3 ayın özellikle kritik önemde olduğunu vurgulayan Amerikan kaynakları eylül ayında New York’ta bir Trump-Erdoğan zirvesinin olasılık dahilinde olduğunu ve bunun mutlaka gerçekleşmesi için özel gayret verilmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Başkan Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a gelir ise kurul çalışmalasının yansıra Başkan Trump ile de bir görüşme gerçekleştirmesinin önemine dikkat çeken Amerikan kaynakları iki ülke arasında var olan son derece önemli sorunları sadece iki başkanın karşılıklı çözebileceğini vurguluyorlar."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde