Erdil’in kızına alacak davası

Erdil’in kızına alacak davası

Milli Savunma Bakanlığı, eski Oramiral İlhami Erdil'in kızı Deniz Halide Erdil, ortağı Şirin Melek Özden ve Albay Bahri Mısırlı hakkında 6 bin 877 YTL'lik alacak davası açtı.

Erdil’in kızına alacak davası
16px
24px
16.07.2007 08:05
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanlığı, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla Askeri Mahkeme'de 69 yıl hapis istemiyle yargılanırken, zamanaşımından yararlanan eski Oramiral İlhami Erdil'in kızı Deniz Halide Erdil, ortağı Şirin Melek Özden ve Albay Bahri Mısırlı hakkında 6 bin 877 YTL'lik alacak davası açtı.

 Bakanlık, Şişli 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'de açılan davaya Deniz Halide Erdil ve ortaklarının zaman aşımından kurtulmalarına neden olan iddianamede yer alan bilirkişi raporunu delil olarak gösterdi.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda yapılan 4 ihaleyi alan Heker Sağlık İnşaat Turizm ve Dış Ticaret Sanayi A.Ş tarafından sağlanan ihale konusu medikal malzemelerin büyük çoğunluğunun marka ve model bilgilerine ulaşılamadığı anlatılan dilekçede,"Bu nedenle söz konusu malzemelerle ilgili olarak edinilen fiyat bilgilerinden en yüksek olanları piyasa rayici olarak kabul edilmiş. Bu durumda raporda hazine zararı olarak en düşük rakamlara ulaşıldığı belirtilmiştir" denildi.

Dilekçede söz konusu ihalelerle devlete verilen zararların ihale tarihlerinden itibaren hesaplanarak en yüksek reeskont faiziyle birlikte davalılardan ayrı ayrı alınması talep edildi. 

Mutlu Koser/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde