Erdemoğlu Holding'den flaş karar: Merinos mobilyadan çekildi

Erdemoğlu Holding'den flaş karar: Merinos mobilyadan çekildi

Halı sektöründe ilk Turquality belgesini alarak öncülük yapan Erdemoğlu Holding, mobilyayı bıraktı.

Erdemoğlu Holding'den flaş karar: Merinos mobilyadan çekildi
16px
24px
24.01.2020 12:36
ABONE OLgoogle

Erdemoğlu Holding markası olan Merinos halı sektörünün lideri konumunda. Bu liderlik sadece Türkiye’de değil dünya çapında. 1970’te Mehmet Erdemoğlu ve ailesi tarafından sadece iki adet kilim dokuma tezgahı ile üretim faaliyetlerine başlayan firma, 1983’e kadar devam eden kilim üretiminin ardından, aynı yıl halı üretimine geçmiş, 1990’lı yıllara gelindiğinde ise dünya markası olma yolunda girmişti.

Bugün 74 ülkeye ihracat yapıyor ve 5 bine aşkın noktada satış yapıyor. Erdemoğlu Holding ve Merinos bugün Türkiye ve Rusya’da 1 milyon 409 bin 400 metrekare alanda üretim gerçekleştiriyor. Merinos'a ait 30 dönümlük fabrika kül oldu

Halı sektöründe ilk Turquality belgesini alarak öncülük yapan Erdemoğlu Holding, SASA Polysester’i alarak önemli bir atak yapmıştı. Bugün SASA’nın dev yatırım kararı halen konuşuluyor. Adana Yumurtalık’ta devasa bir yatırım için çalışmalar sürüyor.

Gelelim kulis haberimize… Merinos, 2005’te mobilya sektörüne giriş yapmıştı. Rakipleri halı sektörüne girince Merinos da mobilyaya girerek karşılık vermişti. Bu alanda oldukça da atak görünmüştü.

Ancak 2019’da mobilyadan çıkmış. Merinos bugün halıdaki liderliğini sürdürürken ev tekstiline de girmiş.

Son dönemlerde büyük yatırımlara imza atan Erdemoğlu Holding’in mobilyadan çıkmasını aktarmak istedik…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde