Erdemir'de 267 milyon dolarlık hisse satışı

Erdemir'de 267 milyon dolarlık hisse satışı

Dünyanın önde gelen demir-çelik üreticilerinden ArcelorMittal 267 milyon dolarlık hisse sattı.

Erdemir'de 267 milyon dolarlık hisse satışı
16px
24px
08.10.2013 12:39
ABONE OLgoogle

Dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden ArcelorMittal, Erdemir'de hisse sattı.

ArcelorMittal, Erdemir'de yüzde 6.66 hisseye denk gelen 233.17 milyon adet hisse sattığını ve satıştan yaklaşık 267 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

ArcelorMittal'in KAP'ta yer alan açıklamasında, söz konusu hisselerin hızlandırılmış talep toplama yoluyla bir seferde kurumsal yatırımcılara satıldığı belirtildi.

PAYI YÜZDE 12'YE DÜŞECEK

ArcelorMittal'in Erdemir'de yüzde 18.74 olan hissedarlık oranı, satış işlemi sonrasında yüzde 12.08'e gerileyecek.

ArcelorMittal, Erdemir'de kalan hisselerine ilişkin olarak 180 gün boyunca elden çıkarmama konusunda taahhütte bulundu. Erdemir'in ödenmiş sermayesi 3.5 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Satış işlemi talep toplayıcı olan Citigroup Global Markets tarafından gerçekleştirildi.

Hisse satışı sonrasında Erdemir hisselerinde yüzde 3'ün üzerinde düşüş görülüyor.

FRANSA'DAN ÇIKMAK İSTEMİŞTİ

ArcelorMittal geçen yılın sonlarında Fransa’daki tesislerini kapatmayı planladığı için ülkede kamulaştırma tehdidine maruz kalmıştı.

Fransa Maliye Bakanı şirketin planından vazgeçmemesi durumunda kamulaştırılabileceğini açıklamış, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Hintli şirketin patronu Lakshimi Mittal’i acil olarak Paris’e çağırmıştı. Görüşmenin ardından ArcelorMittal şirketinden Fransa’daki tesislerin faaliyetlerine devam edeceği açıklaması gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde