Erdem Başçı o ödülü kabul etmedi

Erdem Başçı o ödülü kabul etmedi

Ekonomist Dergisi'nin bu yıl 24'üncüsünü düzenlediği ödüller, törenle sahiplerini buldu. Yılın bürokratı ödülüne 3. kez layık görülen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, enflasyon hedefini tutturamadıkları için ödülü kabul etmedi.

Erdem Başçı o ödülü kabul etmedi
16px
24px
27.05.2015 04:26
ABONE OLgoogle
Ekonomist Dergisi'nin bu yıl 24'üncüsünü düzenlediği "Ekonomide Yılın İş İnsanları 2015" ödülleri, törenle sahiplerini buldu. Törende, "Yılın Bürokratı" "Yılın Kadın Girişimcisi", "Yılın Erkek Girişimcisi", "Yılın Profesyoneli", "Yılın Sivil Toplum Lideri", "Yılın İş İnsanı" ve "Yılın Global Türk Profesyoneli" kategorilerinde ödüller verildi.

ERDEM BAŞÇI ÖDÜLÜ ALMADI: HEDEF TUTMADAN

"Yılın Bürokratı" ödülüne bu yıl 3. kez Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı layık görüldü.

Başçı adına törene katılan TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turalay Kenç, "Maalesef bu ödülle beraberliğimiz kısa sürüyor. Çünkü kendi koyduğumuz bir prensip var. Enflasyonu yüzde 5 hedefine indirene kadar bu ödülü almayacağız. Ekonomist Dergisi'nden bu ödülü emanette tutmasını rica ediyoruz" diye konuştu.

"Yılın İş İnsanı" ödülün layık görülen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker adına ödülü alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de ödülün kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini anlattı. Küçük bir dükkanda başlayarak ve sadece bildikleri işe odaklanarak bulundukları yere geldiklerine işaret eden Ülker, "Bir vizyonla başlıyor her şey. Belli bir coğrafya da değil, global düşünmek önemli. İnşallah yolu aştık. Biliyoruz ki arkamızdan birçok Türk şirketi daha yürüyecektir" dedi.

"Yılın Global Türk Profesyoneli" ödülü verilen Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent de ödülünü, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'dan aldı. Ödülü takdiminden sonra konuşan Doğan, ödül alanları kutlayarak, şunları söyledi:

"Erzincan'dan çıkıp New York'ta, Ortadoğu'da ve Avrupa'nın pek çok yerinde isim yapan arkadaşımı takdir ediyorum. İkinci olarak Murat Ülker'i kutluyorum. Keşke gelseydi, belki gelseydi içki içmezdim... Üçüncüsü ve beni heyecanlandıran bir Türk'ün global yönetici olması. 60 yıla yaklaşan iş hayatımda Türkiye'yi temsil eden, uluslararası bir şirketin başına gelmiş insan belki vardır ama hatırlamıyorum. O yüzden Muhtar Bey'le iftihar etmemiz lazım."

Kent ise ödülü Aydın Doğan'ın elinden almanın kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu ifade ederek, ödülü 772 bin çalışanı adına kabul ettiğini kaydetti. En büyük arzusunun gençlerin kendilerinin arkasından gelmesi ve profesyonel olarak dünyaya yayılması olduğuna dikkati çeken Kent, senede 50-55 ülkeyi ziyaret ettiğini ve o ülkelerde Türkiye'nin fahri büyükelçisi gibi olduğunu dile getirdi.

Muhtar Kent, 70 milyonluk Türkiye'den daha fazla global yöneticinin çıkması gerektiğini ifade etti. "Yılın Profesyoneli" ödülünü alan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane de ödülü tüm çalışma arkadaşları adına aldığını ve güçlü ekip arkadaşları sayesinde başarıyı yakaladıklarını bildirdi. Törende, "Yılın Kadın Girişimcisi" ödülü İpek Hanım Çiftliği Kurucusu Pınar Kaftancıoğlu'na, "Yılın Erkek Girişimcisi" ödülü Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu'ya, "Yılın Sivil Toplum Lideri" ödülü TÜSİAD eski Başkanı ve Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer'e verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde