Erdem Başçı, Erdoğan'dan randevu bekliyor

Erdem Başçı, Erdoğan'dan randevu bekliyor

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Suudi Arabistan gezisi sırasında eleştirilerini daha da sertleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing vermek için randevu bekliyor.

Erdem Başçı, Erdoğan'dan randevu bekliyor
16px
24px
03.03.2015 08:46
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası Başkanı Başçı, Suudi Arabistan gezisi sırasında eleştirilerini daha da sertleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing vermek için randevu bekliyor. Başçı yaklaşık bir ay önce de basın aracılığıyla randevu talep etmiş, ama yanıt alamamıştı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı son dönemde sert eleştirilerin geldiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a brifing vermek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan randevu bekliyor.

Erdoğan, Suudi Arabistan yolunda Başçı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a yönelik olarak, “Bu arkadaşı (Erdem Başçı) çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii. Ama onun bağlı olduğu sayın bakanla (Ali Babacan) bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Şimdi burada bu uyarılar yapıldığı halde artık biraz kendine çekidüzen ver” dedi. Merkez Bankası kaynakları ise Erdoğan’dan brifing için randevu beklendiğini dile getirdi.

Başçı’nın 27 Ocak’taki 2015 Ocak Enflasyon Raporu’na ilişkin tanıtım toplantısındaki açıklamasına dikkat çeken kaynaklar, o toplantıda Başçı’nın, sorular üzerine zaman zaman Başbakan’a brifingler verdiklerini belirttiğine dikkat çektiler. Başçı basın aracılığıyla da randevu talebini ileterek “Biz randevu istemeye hazırız, burada sizin aracılığınızla hemen isteyelim istiyorsanız. Orada her zaman brifing vermeye hazırız, herhangi bir çekincemiz yok” demişti.

Aradan yaklaşık 1 ay geçti. Merkez Bankası kaynakları dün, “Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu için yanıt bekliyoruz” bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece yurda döndü. Görüşmenin bir iki gün içerisinde gerçekleştirilebileceğine işaret ediliyor.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde