Erbakan'dan Erdoğan'a: 'Ey İsrail', 'Ey Amerika' demek güzel ama bir de vatandaşımızın acı gerçekleri var

Erbakan'dan Erdoğan'a: 'Ey İsrail', 'Ey Amerika' demek güzel ama bir de vatandaşımızın acı gerçekleri var

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erbakan'dan Erdoğan'a: 'Ey İsrail', 'Ey Amerika' demek güzel ama bir de vatandaşımızın acı gerçekleri var
16px
24px
29.09.2019 14:00
ABONE OLgoogle

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Cumhurbaşkanımızın BM Genel Kurulu'nda tarihe not düşen ve bütün mazlum milletlerin sesi olan tarihi konuşmasını takdir ediyoruz" dedi ve ekledi: "Bir konuşma da olsa 'Ey İsrail', 'Ey Amerika' demek güzel ama bir de vatandaşımızın, memurumuzun, çiftçimizin, emeklimizin acı gerçekleri var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasını milletçe desteklediklerini belirten Erbakan, şunları söyledi: Erdoğan'dan BM'de sert açıklamalar: Bu İsrail neresidir?

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tarihe not düşen, yüreklerimize su serpen ve bütün mazlum milletlerin sesi olan tarihi konuşmasını en içten şekilde takdir ediyoruz. Bu konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı'nın yerden göğe kadar haklı olduğunu ve aslında az bile söylediğini açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ülkemiz adına böylesi bir konuşma yapılmamıştı. En azından sözle de olsa zulme, haksızlığa ve sömürüye karşı böyle bir duruşun sergilenmesi son derece büyük bir mana ifade etmektedir."

BM'deki konuşmanın ülke sorunlarını çözemeyeceğini ifade eden Erbakan, "Sözle de olsa, bir konuşma da olsa 'Ey İsrail', 'Ey Amerika' demek güzel ama, bir de Türkiye'mizin, vatandaşımızın, memurumuzun, çiftçimizin, emeklimizin acı gerçekleri var. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda en güzel konuşmayı yapsak da işsizimiz iş bulmuyor. Tarlalarımız ekilmiyor, ihracatımız artmıyor, borcumuz azalmıyor" ifadelerini kullandı.

Amerika ve İsrail ile ortaklığın Türkiye'ye fayda vermeyeceğine dikkat çeken Erbakan, "Malatya Kürecik Radar Üssü'nün ve İncirlik Üssü'nün kapatılmasını, Kıbrıs'ta uygulanan tavizkar politikanın bir an önce terk edilmesini" istedi.

'BİR SENE İÇİNDE 100 MİLYAR DOLAR MİLLİ KAYNAK BULACAK ÇALIŞMAYI TAMAMLADIK'

Son dönemde yapılan zamların vatandaşları zorladığına işaret eden Erbakan, çocuğuna kırtasiye malzemesi alamayan vatandaşların, asgari ücretle geçinmek zorunda kalanların dertleriyle dertlenilmesini istedi.  

Erbakan, "Bir sürü diploma ve sertifika aldığı halde borç batağına saplanan ve iş bulamayan milyonlarca gencimizin derdiyle dertlenelim. Açlık sınırının altındaki bir ücretle perişanlığa mahkum edilen milyonların da derdiyle dertlenelim" diye konuştu. 

Borcu borçla kapatma politikasının Türkiye'ye zarar vereceğini savunan Erbakan, partisinin iktidara gelmesi halinde bir sene içinde 100 milyar dolar milli kaynak bulacak bir çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Erbakan, "Borç ve faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini hakim kılacağız" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde