Enver Yücel'den Papa'ya ziyaret

Enver Yücel'den Papa'ya ziyaret

Enver Yücel, Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedict ile Vatikan’da bir araya geldi.

Enver Yücel'den Papa'ya ziyaret
16px
24px
07.06.2012 15:21
ABONE OLgoogle

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedict ile Vatikan’da bir araya geldi.

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Vatikan’da gerçekleştirilecek Itri anma tören ve konserleri için Roma’da bulunan Enver Yücel, Türkiye’nin son dönemde dünya barışına sağladığı katkılar ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin Medeniyet Araştırmaları alanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Papa’ya bilgi verdi.

Enver Yücel, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nin imza attığı belgesel, araştırma ve kitapları da Papa’ya sundu.

Görüşmede “Bahçeşehir Üniversitesi olarak barışa, medeniyetlerin ittifakına destek ve katkı sağlamak adına pek çok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda farklı coğrafya ve dillerden ezgilerin buluştuğu Medeniyetler Korosu’nu hayata geçirdik. Bu koro ile tüm dünyayı dolaşıp insanlığa barış mesajı vermek istiyoruz” diyen Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan ve Türkiye Katolik Reisler Kurulu’nun resmi tarihçisi ve kültür ataşesi Rinaldo Marmara tarafından kaleme alınan Gizli Belgeler Işığı Altında Türkiye ile Vatikan Diplomatik İlişkilere Doğru adlı kitabı da Papa’ya sundu.

Dünya barışının ve medeniyetler arası ittifakın uluslararası ilişkilerin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Enver Yücel Papa’ya ayrıca manevi değeri son derece yüksek olan bir hediye daha takdim etti. Ayasofya’da yer alan ve Müslümanlığı temsil eden sütunlardan birini Papa’ya sunan Enver Yücel, İstanbul Galata’da yer alan ve Bahçeşehir Üniversitesi’ne ait olan St. Pierre Han’ın aslına uygun olarak restore edileceği bilgisini de verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi St. Pierre Han’ı bir kültür merkezine çevirerek kuracağı geniş kütüphane ile tarihçi ve araştırmacılara ortak çalışma yapma imkanı sunacak. Papa 16. Benedict ile yapılan görüşmeye Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello da katıldı. Görüşmelerin sonunda “Vatikan – Türkiye İlişkileri Araştırma Merkezi” kurulmasına karar verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde