Enver Abi'nin efsanesi bitiyor mu?

Enver Abi'nin efsanesi bitiyor mu?

Enver Ören'in ölümünün ardından oğlu Mücahit Ören'in yönetimine geçen İhlas Grubu'nda erime durdurulamıyor.

Enver Abi'nin efsanesi bitiyor mu?
16px
24px
04.03.2015 23:47
ABONE OLgoogle
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören 22 Şubat 2012 tarihinde hayatını kaybetti. İşte İhlas Grubu'nda ne olduysa bu vahim olaydan sonra oldu...

Enver Ören'in ölümünün ardından oğlu Mücahit Ören'in yönetimine geçen İhlas Grubu'nda erime durdurulamaz hale geldi.

İhlas Finans yüzünden sıkıntıya girmeye başlayan grup, Ören'in ölümüyle daha da daralmaya başladı. Maaş ödemeleri zora girdi, ödenmeyen 19 bin mudinin parası zor durumda kaldı.

Türkiye gazetesi, TGRT, TGRT Haber, TGRT FM , İhlas Yayın Holding, TGRT Belgesel tv, TGRT EU, İhlas Haber Ajansı, İhlas Magazin Grubu, İhlas Medya Planlama ve Satın alma, Dijital Varlıklar, İhlas Net gibi medya iştirakleriyle dönemin medya devi olan İhlas Grubu, İhlas İnşaat Holding, İhlas Yapı, İhlas İnşiaat, Armutlu Tatil Köyü, Kuzumuk Kaplıca, GOP, MİR Maden İşletmeciliği, İhlas Pazarlama ve Yatırım Holding, İhlas Pazarlama, Bisan Bisiklet, KPT Lojistik, Şifa Yemek, Türkiye Hastanesi, İhlas Eğitim Kurumları İhlas Ev gereçleri, İhlas Madencilik, İhlas Yapı gibi daha bir çok sektörde de faaliyet gösteriyordu. 

İhlaszedelerin büyüyen isyanı da Holding'in başını ağrıtmaya devam ediyor. İhlas'ta Ören'in ölümünden sonra çalkalanma başladı ve bu sarsıntı son aylarda durmak bilmiyor. İştiraklerini birer birer elden çıkarmaya başlayan holding, ortaklıktan çekilmeye kadar gitti. 

Borsa yükseliyor İhlas düşüyor! 

Şirketin kötü performansı borsadaki hisselerine de yansımaya başladı.

Enver Ören'in ölümü sürecinde 77 bin seviyelerinde olan borsa endeksi şu an 87 bin seviyelerini görmüş durumda... Yüzde 15'e yakın yükseliş yaşayan BİST endeksine rağmen holding hisseleri yüksek düşüşler sergiledi. Buna rağmen sıkıntılı sürece girildi.

Borsadaki İhlas Holding hisseleri 3 yılda yüzde 70 düşüş yaşanırken, hisse hacminde ise 29 binlik bir düşüş söz konusu oldu. 

2012 Şubat-2015 Şubat sürecini hisse başı 0.71'lik düşüşle sürdüren ve borsada yüzde 70'lik kayıpla geçiren İhlas Holding'te durum sadece bununla da sınırlı değil... 

İşte tablo...

23 ŞUBAT 2013... HİSSE DEĞERİ 0.98...



23 ŞUBAT 2015... HİSSE DEĞERİ 0.28...



20.03.2014 

İhlas Holding, Kristal Kola paylarını satarak ortaklık ilişkisini sonlandırdı.

15.05.2014 

SPK İhlas Grubu hisseleri için savunma istenmesi karar verildi. SPK'nın pay tebliğine aykırı işlemler nedeniyle şirketlerden savunma istendi. 

24.07.2014 
İhlas Grubu hisselerine Borsa İstanbul freni

İhlas Grubu hisselerinde özellikle son 2 günde yaşanan olağandışı miktar/fiyat hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul otomatik seans durdurma sistemi tarafından geçici durdurma kararı verildi.

Ayrıca yatırımcılarını büyük zarara uğratan İhlas Holding, bazı şirketlerini ve holding binasının bir kısmını da satışa çıkardı.

Medyaradar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde