Enmoda.com’a yabancı ortak

Enmoda.com’a yabancı ortak

Öğrendiğimize göre, Enmoda.com’a yeni bir ortak geldi. İşte o yabancı ortak...

Enmoda.com’a yabancı ortak
16px
24px
28.06.2013 09:18
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin ilk online özel alışveriş kulübü Markafoni, Doğuş Yayın Grubu'na ait olan Enmoda.com’un hisselerinin yüzde 75’ini satın aldığını 2 Nisan 2012 tarihinde açıklamıştı.

Markafoni, 2008 yılında Sina Afra, Ahmet Sarı ve Tolga Tatari tarafından kurulmuştu. Bünyesinde Türkiye'nin en büyük online ayakkabı mağazası Zizigo.com, parfüm ve kozmetik alışveriş sitesi MissPera.com'u da bulunduran Markafoni Grubu, Enmoda.com ile büyüme planları yapmıştı.Bu ortaklığın üzerinden neredeyse bir yıl geçti.

Öğrendiğimize göre, Enmoda.com’a yeni bir ortak geldi. Bu ortak Markafoni’nin yüzde 70’ini iki yıl önce alan multimedya devi Naspers’a bağlı MIH – Allegro B.V. Enmoda E Alışveriş ve Ticaret A.Ş. mayıs ayının başında olağanüstü genel kurul yaptı.

Burada şirketin 11 milyon 691 bin TL olan sermayesi 17 milyon 319 bin TL’ye çıkarıldı. Bu sermaye artırımının 4 milyon 220 bin lirasını MIH Allegro BV, kalanını ise Doğuş Yayın Grubu karşılamayı üstlendi. Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı sermaye artırımına katılmadılar.

Böylece şirkette daha önce yüzde 75 olan sermaye payları yüzde 51’e düştü. Kalan hisseleri ise MIH Allegro ve Doğuş, eşit olarak paylaştı.

Bakalım bu yeni sermaye girişiyle Enmoda.com nasıl bir büyüme gösterecek?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde