Enflasyon yüksek çıktı, memur ve emekliye zam

Enflasyon yüksek çıktı, memur ve emekliye zam

Kasım enflasyonu ile birlikte memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele de ek zam umudu doğdu.

Enflasyon yüksek çıktı, memur ve emekliye zam
16px
24px
04.12.2017 15:39
ABONE OLgoogle

Temmuz ayında yüzde 4 zam alan memurlar, 6 aylık enflasyonun bu oranı aşması halinde enflasyon farkı zammı alacak. Temmuz-kasım dönemindeki 5 ayda enflasyon, yüzde 4'lük zam oranını 0,94 oranında aştı. Ek zam konusunda rakam, aralık ayı enflasyonu ile kesinleşecek.

Hükümetin, enflasyon tahmini bir ayda şaştı. Memur ve emeklisine enflasyon farkı, işçi ve Bağ-Kur emeklisine yüksek zam göründü. Tüketici enflasyonu Aralık ayında sıfır bile olsa, memur ve emeklisine yaklaşık 1 puanlık enflasyon farkı verilecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı zammı ise yüzde 4.97 olacak.

Ekonomi yönetiminin hazırladığı 2018 Yılı Programı, 28 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edildi. Programda, Ekim, Kasım ve Aralık, üç aylık enflasyon artışı yaklaşık yüzde 2 olarak tahmin edildi. Böylece Temmuz-Aralık dönemi TÜFE artışının yüzde 3.36 olarak tamamlanacağı öngörüsünden hareketle memur ve emeklilerin 2018 yılı Ocak zammı da belli olmuş oldu.

9 MİLYON EMEKLİNİN ZAMMI YÜZDE 5'E YAKLAŞTI

Ancak daha programın dumanı tüterken enflasyonda Ekim ayında 9 yılın rekoru kırıldı. Bugün açıklanan yüzde 1.49'luk enflasyonla birlikte Temmuz-Kasım enflasyona yüzde 4.97 oldu. Yasa gereği SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı geçmiş 6 aylık TÜFE enflasyonuna göre belirleniyor. Dolasıyla 9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Aralık enflasyonu sıfır bile çıksa, Ocak ayında Temmuz-Kasım enflasyonuna göre yüzde 4,97 zam alacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde