Enerjinin süper üçlüsünden sürpriz ayrılık

Enerjinin süper üçlüsünden sürpriz ayrılık

İstanbul`un Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı ihalesini kazanan ve 2013 yılından bu yana CLK Boğaziçi Elektrik adıyla hizmet veren Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında sürpriz bir ayrılık yaşanıyor.

Enerjinin süper üçlüsünden sürpriz ayrılık
16px
24px
28.10.2016 15:03
ABONE OLgoogle

Milyonlarca elektrik kullanıcısını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cengiz, Limak ve Kolin; Boğaziçi, Uludağ, Akdeniz ve Çamlıbel dağıtım ve perakende şirketlerinin üst çatısı olan CLK Enerji'de yeni bir yapılanmaya gitti.

Elektrik dağıtım ve perakende sektöründe faaliyet gösteren CLK Enerji yeni hisse dağılım yapılanmasına girdiğini ve bu kapsamda Limak Enerji şirketinin CLK'dan ayrıldığını duyurdu. 
 
CLK Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) ile perakende şirketlerinde Cengiz ve Kolin şirketleri, Limak’a ait hisseleri devralacak.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Rekabet Kurumu ile diğer izinlerin alınmasının ardından Limak, Uludağ EDAŞ ve Uludağ Perakende şirketlerindeki Cengiz ve Kolin hisselerinin devrini gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgileye göre, ilgili kreditör kuruluşlar, EPDK, Rekabet Kurumu ve diğer izinlerin alınmasının ardından Limak, Uludağ EDAŞ ve Uludağ PerakendeCengiz, Limak ve Kolin, elektrik dağıtımda şirketleri ayırdı
şirketlerindeki Cengiz ve Kolin hisselerini devralacak.

Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel EDAŞ ve perakende şirketlerinde ise Cengiz ve Kolin şirketleri, Limak’a ait hisseleri devralacak.

CLK Enerji, Boğaziçi Elektrik Dağıtım'ın yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesini, en yüksek teklif olan 1 milyar 960 milyon dolar ile kazanmıştı. CLK Enerji'ye bağlı şirketlerin hizmet verdiği tüketici sayısı 10 milyonu aşıyordu.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde