Energaz sektörün en büyüğü oldu

Energaz sektörün en büyüğü oldu

Energaz Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Argun, Energaz'ın Türkiye'nin en büyük enerji dağıtım firması haline geldiğini söyledi.

Energaz sektörün en büyüğü oldu
16px
24px
16.03.2008 22:15
ABONE OLgoogle

Okyanus Şirketler Grubu Yönetimi Kurulu Başkanı ve Energaz Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Argun, Energaz'ın Türkiye genelinde 12 ilde gerçekleştirdiği doğal gaz dağıtım çalışmalarına Global'le birlikte aldığı Başkent'in doğal gaz dağıtımını da ekleyerek Türkiye'nin en büyük enerji dağıtım firması haline geldiğini söyledi.

Argun, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. hisselerinin tamamının blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine Global Yatırım Holding ve Konya merkezli Okyanus Grubu'nun ortağı olan Energaz Gaz Elektrik Su Dağıtım A.Ş. ile 1 milyar 610 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek aldığını anımsattı.

30'dan fazla yerli ve yabancı enerji ve finans kurumunun şartname aldığı ihalede Global-Energaz Ortak Girişim Grubu'nun Çalık ve Elektromed ile yarıştığını belirten Argun, “Şartname alan firmalar arasında Gazprom, Nurol, Limak, Koç, Merril Lynch, Aksa, Gas de France gibi dünya devleri de bulunuyordu” dedi.
Ortağı oldukları şirket ile Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım ihalesini kazanmanın kendileri için son derece önemli olduğunu dile getiren Argun, Ankara'nın 3 milyar 158 milyon metreküp gaz dağıtımının özelleştirilmesi ihalesini Global-Energaz olarak kazanmalarının diğer illerdeki enerji yatırımlarının değerini ve önemini de artıracağını ifade etti.

Energaz'ın Türkiye genelinde 12 ilde gerçekleştirdiği doğal gaz dağıtım çalışmalarına Global'le birlikte aldığı Başkent'in doğal gaz dağıtımını da ekleyerek Türkiye'nin en büyük enerji dağıtım firması haline geldiğini dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Türkiye'de doğalgaz talebi her yıl artıyor. Ülkemizde enerji sektörüne katkıda bulunmak ve hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmek için enerji alanındaki doğal gaz yatırımlarımıza devam edeceğiz. Energaz A.Ş'nin 2011 yılında 1 milyon aboneye ve 3 milyar metreküp dağıtıma ulaşarak Türkiye genelinde yüzde 10'luk bir pazar payına sahip olmasını hedefliyoruz.

Konya ve Ereğli'de hizmet sunan Netgaz ve Gaznet Şehir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş'nin hissedarı Energaz, Niğde, Denizli, Antalya, Nevşehir, Konya, Erzincan, Aksaray, Uşak, Aydın ve Çorum'un yanı sıra Karaman'da da doğal gaz dağıtımı yaparak 300 bin kullanıcıya hizmet götürmektedir.”

Argun, 12 ilde edindiği deneyimi Ankaralılara dünya standartlarında hizmet sunmak için değerlendirecek olan Energaz'ın, Başkentli kullanıcıların tüketici memnuniyetini en üst seviyede tutmayı planladığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde