En zenginler listesinde kaç Türk var?

En zenginler listesinde kaç Türk var?

Forbes En Zenginler Listesi'nde bu yıl 35 Türk var.

En zenginler listesinde kaç Türk var?
16px
24px
08.03.2012 07:00
ABONE OLgoogle

Forbes En Zenginler Listesi'nde bu yıl 35 Türk var. Listenin zirvesinde ise geçen yıl olduğu gibi teknoloji devi Meksikalı Carlos Slim ve Microsoft'un patronu Bill Gates yer aldı

2011'de batı ekonomilerini kasıp kavuran kriz, dünyanın en zenginlerinin de gelirlerini eritti. Dolar milyarderlerinin açıklandığı Forbes En Zenginler Listesi'ne 2012'de giren isimler dün belli oldu. Buna göre Amerika Mobil SAB'ın Meksikalı patronu Carlos Slim 69 milyar dolarlık geliriyle dünyanın en zengin ismi oldu. Slim'i 61 milyar dolarla Microsoft'un patronu Bill Gates izledi.

Zenginlerin gelirlerine bakıldığında geçen yıla göre gerileme dikkat çekti. En zengin Carlos Slim bir önceki yıl listeye 74 milyar dolarla girerken bu yıl 5 milyar dolar gerileyerek 69 milyar dolarık servetiyle birinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada yer alan Warren Buffet 6 milyar dolarlık kayıpla sıralamaya girerken Microsoft'un patronu Bill Gates gelirini 5 milyar dolar artıran isim oldu.

ÖZYEĞİN 377'NCİ

Listeye bu yıl 35 Türk girdi. Geçen yıl en zengin Türk olarak 268'inci sıradan listeye giren Mehmet Emin Karamehmet bu yıl 401'nci oldu. Geçen yıl 326'ncı sıradan Forbes listesinde yer alan Semahat Arsel ise bu yıl 464'üncü olarak yer aldı. Forbes En Zengin Türkler 2012 listesinin birincisi olan Hüsnü Özyeğin ise geçen yıl listeye 376'ncı sıradan girerken bu yıl bir basamak geriledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde