En seçkin zenginler peşinde: Elon Musk gizlice kurdu

En seçkin zenginler peşinde: Elon Musk gizlice kurdu

'Ad Astra' isimli okulun yaklaşık 30 öğrencisi olduğu ve Los Angeles’ın en seçkin zenginleri ile elitlerinin, çocuklarını bu okula kaydettirebilmek için adeta savaş verdiği belirtildi.

En seçkin zenginler peşinde: Elon Musk gizlice kurdu
16px
24px
25.12.2017 14:59
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen girişimci Elon Musk'ın 4 yıl önce kurduğu ve 5 çocuğunun da eğitim gördüğü 'Ad Astra' isimli okulun yaklaşık 30 öğrencisi olduğu ve Los Angeles’ın en seçkin zenginleri ile elitlerinin, çocuklarını bu okula kaydettirebilmek için adeta savaş verdiği belirtildi.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk'ın 4 yıl önce gizlice bir okul kurduğunu ortaya çıktı. 

'Ad Astra' (Yıldızlara doğru) isimli okul uzun bir süre boyunca gizli tutuldu ve faaliyetinden kamuoyunun haberi olmadı. 

Okulun adını ilk ve son defa 2015 yılında bir mülakatta dile getiren Musk, bu tarihten sonra okul hakkında tek kelime etmedi. 

Varlığına dair online dünyada tek bir içerik olmayan okulun ilk öğrencileri ise Musk'ın 5 çocuğu oldu. Musk, çocuklarını, en prestijli okullardan aldı ve eğitimlerine devam etmeleri için onları buraya yerleştirdi.

Latince 'yıldızlara doğru' anlamına gelen Los Angeles'taki Ad Astra'nın, son derece seçici bir şekilde öğrenci aldığı ve şimdilik yalnızca 30 kadar öğrencisi olduğu belirtiliyor. Bu 
öğrencilerin çoğunun da, SpaceX çalışanlarının çocuğu olduğu ileri sürülüyor.

Okulu bulmak bile bir mesele. İnternet sitesi yok, adresi yok, telefonu yok, sosyal medyada herhangi bir varlığı yok. Kabullerin nasıl sağlandığına ilişkin hiçbir bilgi veya form yok ancak seçim aşamasında IQ testi yapıldığı biliniyor.

Okulda, Musk tarafından seçilen ve esas mesleği öğretmenlik olmayan kişilerin çocuklarla ilgilendiği ve Los Angeles’ın en seçkin zenginleri ile elitlerinin, çocuklarını bu okula kaydettirebilmek için adeta savaş verdiği kaydediliyor.

OKULUN ÖZELLİKLER:

5 ila 12 yaş arası çocukların bulunuyor.

Sınıfsal seviyeler yok. Yani tüm sınıflar birlikte ve etkileşim içerisinde öğreniyor.

Okulda herhangi bir sınav veya not sistemi yok.

Derslerde çoğunlukla, günlük hayata ilişkin pratik ve ahlaki konular işleniyor.

Okulda eleştirel düşünce kazanmaya her şeyden daha çok önem veriliyor ve buna ilişkin egzersizler yapılıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde