En pahalı konutu Rahmi Koç kaptı

En pahalı konutu Rahmi Koç kaptı

En pahalı konutu satın alan Rahmi Koç, dairenin manzarasını çok beğendi..

En pahalı konutu Rahmi Koç kaptı
16px
24px
16.03.2008 13:24
ABONE OLgoogle

Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Mehmet Kutman gibi isimlerin komşu olmasını sağlayan Selenium Twins projesinden konut alan son isim de Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç oldu.

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu projedeki en pahalı konutu satın alan Rahmi Koç'un dairenin manzarasını çok beğendiğini söyledi.

BEŞİKTAŞ Spor Klübü'nün (BJK) Süleyman Seba Fulya Projesi'ni üstlenen Aşçıoğlu İnşaat'ın 'Selenium Twins' rezidanslarına iş, siyaset ve spor dünyası büyük ilgi gösteriyor. İlk olarak Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'in komşu olmasıyla gündeme gelen 200 milyon dolarlık proje 305 konutun satışı şimdiden yapıldı. Türkiye'nin önde gelen ailelerinin yanı sıra, yabancı şirket yöneticilerinin de konut aldığı proje Sabancı, Boyner ve Ulusoy ailelerine de ev sahibi oldu. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ise projenin en pahalı konutunu kaptı. Rahmi Koç eylül ayından itibaren oturmayı planladığı dairesinde Tansu Çiller, Mesut Yılmaz'ın yanısıra Mehmet Kutman, Şenol Güneş ve Şenez Erzik gibi isimlere de komşu olacak.

HELİKOPTER PİSTİNİ DE SORDU

Rahmi Koç'un, boğaz manzaralı bir daire seçtiğini söyleyen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Projenin en pahalı dairesini Rahmi Bey aldı. Özellikle dairenin manzarasını çok beğendi. 'Ben burada yaşarım' dedi. Sonra helikopter pistini sordu" diye konuştu. Mimarların Rahmi Koç'a ait daireyi şimdiden düzenlemeye başladığını belirten Aşçıoğlu ayrıca, "Rahmi Koç'un Beşiktaşlı olması ve şehir merkezine yakın olmayı istemesi gibi etkenler de bu projeden konut almasını sağladı" dedi.

305 KONUT SATTIM

Projeyi hayata geçirme kararını 1995 yılında aldığını anlatan Yaşar Aşçıoğlu, "Türkiye'nin tüm önemli isimlerini bir arada toplamayı başararak hedefime ulaştım. Şimdi sırada yeni projeler var" dedi. Bugüne kadar 305 konut sattığını söyleyen Aşçıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu konutlardan 250 milyon dolarlık gelir elde ettik. Rahmi Koç'un yanı sıra Sabancı, Boyner ve Ulusoy ailelerinden de konut alanlar oldu. Global Yatırım Holding'in patronu Mehmet Kutman, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Cemil Kazancı, Teknik Direktör Şenol Güneş, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz gibi önemli isimler daire sahibi oldu. Burada aynı kültüre sahip insanlar birbirine komşu oluyor."

YABANCI CEO'LAR VAR

Yaşar Aşçıoğlu, Selenium Twinsúteki konutların yüzde 20'sinden fazlasını yabancılara sattıklarını belirterek şunları söyledi: "Türkiye'deki yabancı CEO'lara da konut sattık. Amerikalı ve İngilizlerin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden yabancılar projeye ilgi gösterdi. New York'ta Trump Towers ne ise İstanbul'da da Selenium Twins o olacak."

Selenium Twins'ten konut alanlar

Rahmi Koç

Mehmet Kutman

Şenes Erzik

Şenol Güneş

Mesut Yılmaz

Tansu Çiller

Ulusoy ailesi

Sabancı ailesi

Boyner ailesi

Cemil Kazancı

Bodrum'a Miami'deki rezidansları getiriyor

YAŞAR Aşçıoğlu önümüzdeki dönemde yeni konut projelerine başlayacaklarını açıklayarak "Bodrum'da 'Selenium Marine' adında bir proje gerçekleştireceğiz.
200 milyon dolarlık projedeki rezidans daireler Miami tarzında olacak" dedi. Metrekare fiyatlarının 5 bin Euro'dan başlayacağını söyleyen Aşçıoğlu projeyi şöyle anlattı: "Türkiye'nin en güzel tatil merkezlerinden Bodrum'da büyük bir projeye başlıyoruz. Projedeki rezidanslar Miami sahillerindeki konutları aratmayacak. Yine projedeki konutları Türkiye'nin önde gelen isimlerine satmayı planlıyoruz."

Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisine konut satacağız

SELENİUM Twins projesinden yabancı ünlülere de konut satmayı düşündüklerini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, daha önce bu konuda girişimleri olduğunu da hatırlattı. Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Angelina Jolie ve Brad Pitt'e bu projeden konut satmaya çalıştıklarını belirten Aşçıoğlu şöyle konuştu: "Şimdi sıra dünyaca ünlü isimlere konut satmaya geldi. Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisine yakın bir ortak arkadaşımız var. Onların sayesinde bu ikiliye de konut satmak istiyoruz." 

Ceyhun Kuburlu/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde